Las celulas madre

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (497 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 15 de marzo de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Les cèl.lules mareºº

Rar és el dia en què no llegim o escoltem alguna cosa sobre les cèl · lules mare, un tema sobre el qual hi ha una gran confusió sobre els seus orígens i els seus potencialsaplicacions.

Què són les cèl.lules mare?
Les cèl·lules mare són les cèl.lules primordials no diferenciades que conserven l'habilitat de diferenciar-se en altres tipus cèl.lulars. Aquesta habilitatels permet d'actuar com a un sistema reparador per al cos, substituint altres cèl·lules mentre l'organisme encara és viu.

D'on surten les cèl · lules mare?Les fonts per obtenir aquestes cèl ·lules s'han dividit en dos:d'una banda, dels embrions humans precoços. Hi ha embrions de parelles que han realitzat una fecundació in vitro, han aconseguit la seva descendència, i tenen encara embrionscongelats que no desitgen ni transferir ni que siguin donats a altres parelles, i que desitgen que siguin donats per a recerca. Aquests embrions no han estat generats per derivar a teixits, sinó que sónembrions de parelles que ja tenen els seus fills després d'una fecundació in vitro.  d'altra banda, hi ha la possibilitat de derivar cèl · lules mare partint de cèl · lules de diferents teixits d'unésser adult, com per exemple, el greix.

Per a que serveixen?

Es creu que en un futur les cèl·lules mare tindran el potencial de enfrontar-se a multitud de malalties humanes essent emprades perreparar teixits específics o substituir òrgans sencers. Encara es creu, però, que caldrà molts anys més d'intensa investigació per aconseguir aquestes fites.
Parlant amb el metge Jaume Victory i laBiologa Estefania Garcia sabem els seus punts de vista .
Són millors les cèl · lules mare adultes o les embrionàries?El gran avantatge de les cèl · lules mare adultes són la seva gran disponibilitat il'absència de conflictes morals a l'hora de treballar-hi.Aquestes poden obtenir de la medul · la òssia o fins i tot del greix subcutani, que pot emprar-se per afavorir la cicatrització tissular en...
tracking img