Las ciberaulas hospitalárias

Páginas: 20 (4886 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2014


ÍNDEX
1. Introducció pàg. 1
1.1. Descripció de la pràctica pàg. 1
2. Metodologia pàg. 3
2.1. Selecció de la pràctica pàg. 3
2.2. Procediment pàg. 3
3. Anàlisi de la pràctica pàg. 5
4. Conclusió pàg. 11
5. Bibliografia pàg. 12

Annex
























1.Introducció
Abans de tot,ens agradaria destacar l'objectiu principal pel qual ens hem decantat a realitzar l'estudi d'aquesta pràctica educativa. Aquest, consisteix en saber si un nen de "X" anys d'edat amb una malaltia, aprèn de la mateixa manera en una ciberaula que a l'escola. Aleshores, la hipòtesis plantejada pel grup és la següent: pot aprendre un nen de "X" anys amb una malaltia de la mateixa forma dins unaciberaula, localitzada a un hospital, que a una aula dins l'escola?
La raó per la qual hem escollit l'estudi d'aquest projecte, és perquè creiem que la necessitat de conèixer aquesta forma d'aprenentatge alternativa és molt important per tal de poder atendre les necessitats que presenten aquests infants una vegada s'introdueixen de nou a l'escola després de la seva hospitalització.

1.1 Descripció dela pràctica
Les ciberaules són un espai ludicopedagògic de comunicació i participació entre els infants i les seves famílies. Estan ubicades a un centre hospitalari i van dirigides a famílies dels infants hospitalitzats.
Es tracta d'un projecte o proposta impulsada per la fundació "La Caixa" que rep el següent nom: Programa d'Atenció Socioeducativa Infantil. Aquest projecte es va iniciar l'any2005 i l'experiència pilot es va realitzar a l'hospital Vall d'Hebron. En comprovar l'èxit del moviment, aquest es va estendre per altres centres hospitalaris de la Península.
La instauració d'aquest projecte es va portar a terme com a conseqüència de dos factors principals.
D'una banda, la necessitat d'atenció de les famílies dins l'hospital com una unitat clau per tal de reduir el trauma que lamalaltia pot ocasionar emocionalment en la personalitat de l'infant. Amb aquesta pràctica es millora la qualitat de vida dels nens ingressats. La unitat familiar proporcionada per les ciberaules afavoreix la tranquil·litat del nen, ja que li dóna seguretat i confiança.
D'altra banda, s'han instaurat aquestes aules educatives perquè tot i que les hospitalitzacions no siguin tan llargues com abans,"gràcies" als avenços mèdics, sovint hi ha recaigudes o malalties que requereixen tractaments molt llargs i complicats que necessiten tenir control o visites constants a l'hospital.
El caràcter lúdic i a la vegada educatiu de les activitats que es realitzen a les ciberaules, milloren l'adaptació de l'infant a l'hospital i l'ajuden a conviure amb la seva malaltia fent-los sentir així en un entornmés similar al de casa seva i l'entorn escolar. Cal destacar que l'ús de les tecnologies emprades en aquest projecte, ajuden als nens per a què no pateixin un endarreriment escolar, per facilitar la seva integració posterior a l'escola i per estar connectat amb el món exterior.
Aquests espais estan dividits en diverses zones. En primer lloc, es pot observar l'espai familiar on les famíliesgaudeixen d'un lloc propi per poder descansar i compartir experiències amb altres pares. En aquest espai s'ofereixen activitats com tertúlies, conferències o debats sobre l'educació, el tractament de les malalties i altres temes d'interès. En segon lloc, trobem l'espai infantil el qual és una zona equipada amb diversos materials pedagògics, programes educatius i on es poden realitzar activitatsdirigides. La funció d'aquesta, és fer l'estància dels nens dins l'hospital més agradable. Seguidament, en tercer lloc, podem visualitzar l'espai d'informàtica; és un espai on poden accedir tant els nens com les seves famílies. Aquesta part de l'aula ofereix una comunicació amb l'exterior i el contacte amb la nova societat de la informació. Cal destacar que està equipada amb diversos materials com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hospitalaria
  • Farmacia hospitalaria
  • Dietas hospitalarias
  • Infraestructura Hospitalaria
  • aula hospitalaria
  • Vulnerabilidad Hospitalaria
  • Mantenimiento Hospitalario
  • Indicadores Hospitalarios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS