Las estrellas

Páginas: 6 (1263 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2014
 Les estrelles



Janice Santiago Maderazo i Dennis Adobas 1º de BATX. B


Les estrelles
Introducció
Tot l'univers esta format per àtoms, per aquesta raó, necesitem estudiar-la per a comprendre la composició de les estrelles, la seva capacitat deemetre energia i el seu cicle de vida etc. Les reaccions nuclears es produeixen dintre seu.

Què son les estrelles?
Son astres compostos per gasos calents que aquestos emeten una radiació electromagnetica, en especial sa llum, en altres paraules, es un objecte astronomic que brilla amb una llum propia, així com per exemple el Sol.

De que estan compostos?
Principalment estan formats peràtoms d'hidrogen i heli. Els àtoms mes senzills estan formats per un petit nombre de particules elementals, en canvi, els mes complexos contenen una gran quantitat de pàrticules elementals.

A mesura que l'univers es va expandir i es va refredar, les particules elementals (els àtoms d'hidrogen), van començar a combinar-se per formar àtoms.Els tipus de estrelles



Com es podía observar en la imatge, segons el color i la temperatura, les estrelles es poden classificar en diferents tipus. La magnitud aparent de les estrelles és de un valor numèric que n'indica la lluminositat, observada des de la Terra. Per a sabre quina es la estrella mes gran s'ha de calcular la seva distancia.

Què son els àtoms?
L'àtom estaconstituida per la materia ordinaria, amb propietats químiques ben definides, que a la vegada estan formades per elements sense propietats quimiques.

De què estan formats?
Están formats per partícules elementals: protons i neutrons al seu nucli, al voltant del qual orbiten els electrons. El d'hidrogen és l'àtom més simple que existeix.

Les estrelles s'alimenten dels atoms d'hidrogen que fou elprimer atom.
[Àtom d'hidrogen + Àtom d'hidrogen = energia/heli]

L'evolució de les estrelles
Les estrelles emeten energia a causa de les reaccions nuclears que es desencadenen al seu interior. La de fusió te lloc en les estrelles, que es una racció on la qual, dos atoms senzills s'uneixen per a formar un nou àtom d'un element mes complex. Només s'han aconseguit reaccions de fusió a una escalamolt petita.

El temps de vida d'una vida d'una estrella depen de la seva massa, quan mes gran es la massa d'una estrella, més ràpidament consumeix el seu combustible nuclear, de manera que en disminueix el tems de vida. Es calcula que es sol té un cicle vital d'uns 10 000 milons d'anys, i que ara mateix esta a la meitat del seu cicle.

Durant el cicle vital d'una estrella es creu que esformen en les nebuloses d'emissió, on es troben grans quantitats de gasos i pols que es concentren per atracciógravitatòria i constitueixen la protoestrella.

Hi han tres tipus de estrelles:
-Menors que el sol
-Igual que el sol
-Major que el sol


En la imatge anterior, es por veure com es formen les estrelles. Quan la estrella jove mor, neix la geganta vermella on aquestapor acabar sent un forat negre, una estrella de neutrons o una nana blanca. Tot i que de la supernova també es poden formar forats negres i estrelles de neutrons.

Formació
Cicle de l'estrella
Estat Final
Nebulosa d'emissió
Reaccions de fusió nuclear
1. Poc massives: Geganta vermella o nana blanca


2. Massives: Nova, Supernova, o estrella de neutrons.


3. Molt massives: ForatNegre.

La estrutura interna de les estrellas no es pot observar de forma directa, pero hi han estudis on indiquen corrents de convecció i una densitat i una temperatura que aumenten fins arribar al nucli, on tenen lloc reaccions termonuclears.

Distribucció Estelar.
Les estrelles per molt que hi sembli, no estan agrupades de forma uniforme per l'univers, sino que estan agrupades en galaxies....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estrella
  • Las Estrellas
  • estrella
  • las estrellas
  • estrellas
  • estrellas
  • estrellas
  • Las estrellas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS