Las siete alcantarillas

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (529 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 30 de noviembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
LAS SIETE ALCANTARILLAS

Es tracta de fer el plantejament del diagnòstic de la comunitat que es presenta en el curmetratge "Las 7 alcantarillas", pel que haureu de respondre les següents qüestions:- Quines necessitats s'observen en el curtmetratge?

Hi ha una mancança en totes les necessitats bàsiques en un grup molt extens de la població.

Habitatge: viuen en “xaboles”, senseclavegueram ni aigua potable, el seu habitatge està en ruïnes...

Alimentació: no tenen els recursos necessaris per a donar l’alimentació necessària i per tant, no poden dur una dieta equilibrada.Educació: és molt bàsica, i només hi poden anar els nens durant una certa edat. Apart, no tenen l’obligació d’anar-hi.

Sanitat/higiene: no tenen adquirits els hàbits d’higiene degut a la manca de recursosen la llar. La sanitat no és pública.

Treball: no tenen una feina estable, sinó què es guanyen la vida com poden, venen “xatarra”, robant...

A causa de totes aquestes mancances, la seva salutpersonal també es veu afectada, perquè la seva autoestima i dignitat es veu afectat, i s’infravaloren.

- Decidiu: treballareu sobre la família o sobre la comunitat?

S’haurien de treballar els dosàmbits, però com no és un cas només, sinó tot un col·lectiu, crec que s’hauria de treballar la comunitat en general, per tal de poder arribar a un grup més gran de persones en aquesta mateixa situació.Si es fa una millora col·lectia, hi haurà una millora individual en les famílies.

- Quins serien els vostres objectius per a aquesta comunitat/familia?

Primerament, arribar a la població pera que ells mateixos vegin les mancances i vulguin participar a millorar-les.

Desprès, aconseguir subvencions per arreglar diferents sectors (per exemple, dutxes públiques per millorar la higiene,escoles amb més material...)

Millorant les necessitats bàsiques es podrà millorar l’autoestima de les persones i que elles mateixes siguin conscients que poden dur a terme una vida més digne....
tracking img