Laser

Páginas: 32 (7788 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2012
Làser

Introducció
Aquest treball l‟hem escollit perquè desprès de veure uns vídeos a Internet ens vam quedar fascinats, i desprès de assabentar-nos de que aquest treball estava al nostre abast vam decidir dur-lo a terme, ja que tots quatre tenim un gran interès per les noves tecnologies, especialment les que estan basades en la llum làser. Un altre factor que també ens a cridat molt laatenció a sigut el fet de poder fer un treball pràctic, la oportunitat de poder construir nosaltres una cosa tan misteriosa per molta gent i fins fa poc per nosaltres també, el poder fer un làser de veritat ens a fascinat.

Aquest treball es va començar amb tres objectius ven marcats, el primer i més important era construir un làser, i posteriorment teníem dos objectius més on volíem que el làsercremés i també que es pogués regular. Però a mesura que hem anat avançant, ens vam trobar amb dos problemes molt importants: el temps i la falta de material per aconseguir elements (com explicarem a l‟apartat de “Problemes i dificultats”), aquests problemes ens vam fer dubtar del làser i vam decidir expandir el nostre treball de recerca, i no deixar-lo solament en la construcció d‟un làser que no sabíemsi seria possible, sinó també experimentar amb els efectes òptics meravellosos que es podem arribar a aconseguir amb la llum i uns simples elements que avui dia tenim a l‟abast tothom. A partir d‟aquí, vam decidir crear un làser de tipus semiconductor, mantenint els altres dos objectius de fer que cremés i que es pogués regular, i a més a més portar a terme diferents pràctiques mitjançant l‟ús dela llum làser combinada amb altres elements com per exemple fibres òptiques, xarxes de difracció o aigua entre altres.

L‟estructura del nostre treball esta dividida en tres parts, amb diferents objectius cadascuna però a la vegada relacionades entre elles. La primera presentem la teoria bàsica per poder entendre la llum làser i com funciona un làser per poder seguir avançant en el nostretreball i entendre el que vindrà posteriorment. A la segona part és on comença el nostre treball elaborat, indiquem les característiques i el funcionament del nostre làser que hem construït, també mostrem els elements utilitzats i com s‟han de connectar per el correcte funcionament del làser. Per últim a la tercera part posem les diferent pràctiques que hem fet, juntament amb la teoria corresponent perpoder entendre-les, a aquesta tercera part també hem introduït l‟explicació del làser d‟Heli-Neo, el qual vam haver de reparar-lo. 1

Làser

Finalment cal introduir que aquest treball ha sigut possible elaborar-lo gràcies a la nostra motivació, dedicació i l‟empeny que hem posat en fer que sortís endavant aquest treball. Aquesta motivació es deguda a totes les expectatives i confiança quehem dedicat en aquest treball de recerca.

2

Làser

PRIMERA PART(introducció a la llum làser)
La primera part del nostre treball de recerca tracta d‟una part teòrica que explica els diferents conceptes claus per poder entendre el que és la llum làser i com funciona un làser.

1. Les ones
Una ona és una pertorbació que es propaga a través de l‟espai, que transporta energia sensetransportar matèria . En podem veure un exemple al següent exemple: Quan llancem una pedra a un vasal, es produeixen una sèrie d‟ones que es propaguen concèntricament des de el punt on cau la pedra, allunyant-se d‟ ell.

La pedra ha produït una pertorbació en les molècules sobre les quals ha caigut fent-les vibrar, transmetent aquestes la vibració a les seves molècules veïnes i així successivament.successivament. Si al vasal hi ha un objecte flotant, quan es atrapat per l‟ona no és desplaçarà amb elles, només s‟elevarà i baixarà a la mateixa posició. Això vol dir que les ones no transporten matèria només energia.

1.1 Tipus d’ones  Les ones es poden classificar segons el medi en que es propaguen. Podem trobar ones mecàniques, que necessiten un medi material per propagar-se, com per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS