LecturaDeTextosCatalà

Páginas: 6 (1490 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2015
















Lectura de textos


Introducció

Lectura de textos és un programa que roman resident a la pantalla amb l'objectiu de llegir el contingut de la finestra d'edició que estigui activa. També permet llegir qualsevol text que posem a la carpeta.

Pensem que pot ser tan útil a persones amb dificultat de lectura com a persones amb paràlisi cerebral i/o deficiències visuals.

També potser útil per facilitar-nos feines com quan hem hagut d'entrar informació a l'ordinador per teclat o per escaneig i reconegut per OCR. Ens pot ajudar a trobar els errors que hem comès o ha comès l'OCR mitjançant la lectura del text, i nosaltres no cal que mirem la pantalla de l'ordinador, només cal que anem escoltant i comprovant el que hi ha en el text original en paper. Més avall hi ha un exemplede comprovació de qualificacions utilitzant l’Excel.


Overwiew - descripció

En la figura següent veiem la pantalla de treball del programa, que en principi serà visible sempre. Es col·loca a la part superior dreta i es pot situar en qualsevol lloc de la pantalla.







Per iniciar el procés de lectura del text de la finestra d'edició que estem utilitzant només cal prémer el botó o el menúLlegir. El que fa el programa és seleccionar tot el contingut de la finestra d'edició i copiar-lo a la carpeta, d'allí se'l fa seu i es posa a llegir-lo. Un cop comença a llegir la finestra canvia i té el següent aspecte:






El botó (o el menú Parar) serveix per aturar la lectura definitivament i el botó (o el menú Pausa) serveix per fer una pausa en la lectura. Si fem això últim apareixerà elbotó i si el premem continuarà la lectura on l'hàgim deixat.

També hi ha un quadre d'edició on podrem modificar la velocitat de lectura, aquesta velocitat pot anar d’1 a 254. Com més gran és aquest valor, més de pressa llegeix.


Menú Opcions

Si cliquem en el menú Opcions apareixen els següents submenús:






El submenú Llengua ens permet escollir entre català o castellà.

El submenú Veu de enspermet escollir entre veu de Dona o Home.

Parlant de... mostra la pantalla de crèdits.

Sortir serveix per abandonar el programa.
Altres opcions de lectura

El submenú Llegir directament el que hi ha a la carpeta serveix perquè si volem llegir qualsevol cosa, encara que no estigui en un quadre d'edició, com la finestra d'edició del Word, la copiem a la carpeta. Activant aquesta opció es llegiràel contingut d’aquesta. Aquesta opció pot ser útil si el programa ens dóna problemes.

El següent grup de 5 submenús funcionen tipus radiobuttons, és a dir, sempre n'hi ha un d'escollit i aquell és el que està actiu, és a dir, que si en cliquem un altre aquest altre s'activa i es desactiven els demés.

1. Per defecte està activada la tercera opció, Selecciona tot amb les tecles estàndard,significa que quan fem que el programa llegeixi, prement , el que fa és seleccionar el contingut de la finestra activa de forma estàndard Windows: Ctrl+Inici, Shift, Ctrl+Fi. A continuació es prem Ctrl+Ins per copiar-ho a la carpeta i després llegeix el contingut d’aquesta.

2. Submenú Selecciona tot amb Ctrl+A (Outlook Català): si llegim un missatge amb l’Outlook en català no el deixa seleccionar amb lestecles estàndard Windows, per la qual cosa, si tenim activada aquesta opció, es seleccionarà prement Ctrl+A. Pot haver-hi algun altre programa que seleccioni així i ho podeu fer servir.

3. Submenú Selecciona tot amb Ctrl+E (Word, Outlook Castellà). Encara que sembli mentida, l'Outlook en castellà ho fa diferent del català (o al revés), aquesta opció es seleccionarà prement Ctrl+E. Pot haver-hialgun altre programa que seleccioni així i ho podeu fer servir, com el Word, encara que Word es deixa seleccionar de forma estàndard.

4. Llegeix el que hi ha a la carpeta sense posar-hi res, aquesta opció potser és diferent de les altres opcions, que seleccionen tot el contingut de la finestra. Si només en volem llegir un tros el seleccionem, el copiem a la carpeta i, si aquesta opció està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS