LECXIT

Páginas: 5 (1248 palabras) Publicado: 13 de abril de 2015
LECXIT
Per què he escollit aquest tema
Aquest projecte te a veure amb els nens
Vincle voluntari-nen
Al principi volia dedicar el meu treball de recerca a fer-ho sobre el magisteri, però vaig descobrir el projecte LECXIT i vaig pensar que seria molt bona idea.
Breu presentació
Segons l’avaluació PISA de l’OCDE (2009)
El 13,5% dels alumnes de primària no assoleixen les competències lectoresbàsiques, és a dir, tenen dificultats a l’hora de localitzar informacions en textos complexos i establir relacions entre les idees del text.
Les dades de PISA també indiquen que la lectura està relacionada amb tots els aprenentatges: Entre els alumnes amb alt rendiment, el 31% llegeix entre 1 i 2 hores al dia, mentre que entre els de baix rendiment, només llegeix durant aquest temps el 6%.
Que es elprojecte LECXIT?
El projecte LECXIT es va iniciar el curs 2011-2012 i aquest curs es du a terme en 89 punts LECXIT d'arreu de Catalunya.
La clau de LECXIT està en la implicació de la voluntariat que permet organitzar sessions de lectura lúdiques i amenes, fent així que els nens llegeixin i a la vegada es diverteixin.
És un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants através del treball per la millora de la seva comprensió lectora.
CADA COP SÓN MÈS
En el curs 2013-2014 es van sumar al programa les biblioteques de la província de Barcelona: les biblioteques del Nord i del Sud de Sabadell, la biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar i la biblioteca Font de La Mina de Sant Adrià de Besòs.
ENTORN
En el cas de Vilassar de Mar, participen dos regidories en elprograma. La regidoria de Cultura i la regidoria d'Educació assessora durant el procés de selecció del centre escolar.
La participació institucional de Sant Adrià de Besòs es basa en la col·laboració entre la regidoria de Cultura, a través de la biblioteca, el Centre de Recursos Pedagògics de Sant Adrià de Besòs, i la Fundació Formació i Treball.


LA MINA
La Mina és un barri perifèric de SantAdrià de Besòs (Barcelona) d'uns 10.000 habitants, amb un elevat percentatge de població d'ètnia gitana.
Durant el període 2000-2010, prorrogat durant 2011-2015, els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i de Barcelona, juntament amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona estan duent a terme el Pla de Transformació del barri de la Mina.
La biblioteca Font de La Mina neix deldesenvolupament d'aquest pla, comparteix espai amb l'Espai Cultural Font de la Mina, i la seva característica principal és el seu compromís amb la tasca social. Pel que fa al nivell d'instrucció, el 25% de la població major de 16 anys no ha finalitzat estudis bàsics i un 0,5% ha realitzat estudis universitaris
VILASSAR DE MAR
Vilassar de Mar és un municipi costaner situat a uns 30 km. al nord Barcelona,de poc més de 20.000 habitants. més del 20% dels seus habitants ha finalitzat estudis universitaris i pràcticament el 47% han finalitzat nivell de batxillerat o similar. Cal destacar que la renda familiar és de 2,3 punts per sobre de la mitjana catalana.
En aquest context, la biblioteca inicia el programa LECXIT amb un doble objectiu social i cultural: d'una banda, millorar la comprensió lectoradels nens i nenes del municipi i, de l'altra, implicar les persones voluntàries en les dinàmiques d’estimular la lectura adreçades al públic infantil.
COMPARACIÓ DEL PROJECTE LECXIT A LA BIBLIOTECA FONT DE LA MINA I A VILASSAR DE MAR
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
COM FUNCIONA?
LECXIT funciona gràcies a la col·laboraciódels voluntaris i voluntàries
També és clau la participació de les escoles, amb les quals es creen ponts pedagògics
De les famílies, que disposen de material de suport per incentivar la lectura a casa.
LES SESSIONS
Els punts clau de la sessió són...
La mentoria 1x1 (un infant i un voluntari/ària) per adaptar-se al nivell i interessos de l’infant.
El voluntariat ha de saber escoltar i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS