Lefs

Páginas: 2 (332 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
Dècada Mod(1844-1854):Baldomero Espartero(general liberal progressista que liderà les tropes liberals duran la 1a g carlina) va ser regent i els liberals moderats dirigits per R.Narvaez li van fer uncop d’Eº, aquest volia clausurar l’etapa revolucionaria i crear una legislació bàsica per estructurar el nou estat. Es basava en els principis del liberalisme moderat, en l’ordre i l’autoritat i encombinar la reforma política a fèrries mesures repressives.
Constitució del 1845(moderada):s’aprova pel govern per garantir el nou model polític i les seves característiques són la sobirania conjuntaentre el rei i les corts, l’ampliació dels poder executiu i la disminució de les atribucions del legislatiu; restricció de dret a vot i senat no electiu. Els ajuntaments i les diputacions van quedarsotmeses a l’administració central i va se suprimida la Milícia nacional. A més es va atorgat exclusivitat a la religió catòlica i es va acordar el manteniment del culte i del clero.
Concordat Sta.Se(1859)Es signa el concordat que establia la suspensió de la venda dels bens eclesiàstics desamortitzats i la devolució dels no venuts. A canvi, la Sta. Seu reconeixia Isabel II i acceptava l’obradesamortitzadora, mentre que l’Eº es comprometia a sostenir l’església espanyola, a establir els ordres regulars, a concedir a l’església amplies competències en educació i a reconèixer el catolicisme comreligió oficial.
Institucionalitzacio de l’Eº Lib:El govern va emprendre una reforma fiscal per augmentar els ingressos de la hisenda publica, propiciar la contribució directa segons la propietat ifinalment es va aprovar el Codi Penal per a tota Espanya(1848). En segon lloc es va emprendre la reforma de la Administració publ. amb la reorganització dels càrrecs de l’Eº i la creació d’una llei defuncionaris que regulava l’accés. A part també es va establir un sist. Nacional d’instrucció publica, un sist. Mètric decimali la creació de la Guardia Civil(cos armat amb estructura militar, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hei Hot Lefs Go

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS