Lerele

Páginas: 2 (381 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
AVANTGUARDISME

El terme avantguardisme prové del francès avant-garde, terme del lèxic militar que designa la part més avançada de l’ exèrcit, la que confrontaria la «primera línea» d’avançamenten exploració i combat. Es un moviment literari, artístic o ideològic més avançat en relació amb les tendències de la seva època. Es va utilitzar posteriorment per a denominar, en el terreny artístic,les anomenades avantguardes històriques, una sèrie de moviments artístics de principis del segle XX que buscaven innovació en la producció artística.
Dins les corrents avantguardistes, trobemd’impressionisme, l’expressionisme, el fauvisme, el cubisme, el futurisme, dadaisme, ultraisme, surrealisme, estridentisme i l’existencialisme.
SURREALISME
El surrealisme es un moviment literari i artísticd’origen europeu que va donar molta importància a la imaginació i lo irracional. El moviment surrealista es va organitzar a Francia a la dècada de 1920 al voltant d’André Breton qui, inspirat en SigmundFreud, es va interessar en descobrir els mecanismes de l’inconscient y sobrepassar tot lo real mitjançant l’ imaginació. Buscava art pur, no l’art contaminat per la consciència.
ANDRÉ BRETON
AndréBreton va néixer a Tinchebray, Orne, en 1896, és un escriptor, poeta y teòric del Surrealisme, conegut com el fundador principal d’aquest moviment artístic.
Va estudiar medicina i va treballar enhospitals psiquiàtrics durant la Iª Guerra mundial, aplicant els seus profunds coneixements de la teoria freudiana i els seus experiments amb l’escriptura automàtica, és a dir, escriptura lliure de totcontrol de la raó i de preocupacions estètiques o morals, cosa que va influir moltísim en la seva formulació de la teoria surrealista. Es va convertir en pioner dels moviments antiracionalistesconeguts com dadaisme i surrealisme.
Des de molt jove va establir amistat amb importants figures intel·lectuals de Francia convertint-se en el gran impulsor del surrealisme i el dadaisme.
En 1921...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lerele
  • lerele
  • Lerele
  • Lerele
  • Lerele

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS