Les dones i la revolució francesa.

Páginas: 2 (451 palabras) Publicado: 24 de enero de 2015

Les dones i la Revolució Francesa.

Les dones van participar activament a la Revolució Francesa, com els homes, reivindicant els mateixos drets civils i polítics, encara que no els vanaconseguir tant fàcilment. Olympe de Gouges seria un exemple, ja que va ser una escriptora i militant feminista, la qual va escriure un projecte de Declaració dels Drets de la Dona i de la Ciutadana al 1791,ella va ser acusada de reialista i la van guillotinar el 1793 per oposar-se a la pena de mort contra el rei Lluís XVI. La va escriure perquè les dones també volien constituir-se en una AssembleaNacional, deia que les dones neixen lliures igual que els homes, que en la llei, tots els grups socials han de participar-hi. Una frase molt famosa que té és: “Si la dona té dret de pujar al cadafal, tambéha de tenir dret de pujar a la tribuna”, que significa que si té dret per fer certes coses, com per exemple pujar al cadafal, que era una plataforma de taulons elevada que es dreça en un lloc públicper a un espectacle, un acte solemne, una execució, etc. també el tenia per poder decidir les lleis.

En Marquès de Condorcet, el que diu es que tots els homes ja han violat el principi d’igualtat dedrets pel fet de privar a les dones de la llibertat com ells. I el sorprèn el fet d’invocar la igualtat però en canvi no incloure a les dones que hi havien, en aquest cas, dotze milions.

Un puntde vista totalment diferent és el del diputat André Amar, el que va fer un discurs l’octubre del 1793 en el que deia que les dones no han d’exercir els drets polítics ni immiscir-se en els afers delgovern, perquè ell creia que si ho feien es sacrificarien qüestions més importants per les quals ell diu que han estat criades com per exemple educar als fills, preparar l’esperit i el cor dels seusfills per a les tasques públiques, elevar les seves ànimes. També han de tenir cura de les tasques de la llar. Ell diu que les dones són poc capaces per a les idees elevades i les meditacions serioses....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • revolucio francesa
  • La Revolució Francesa
  • La revolució francesa
  • Revolució Francesa
  • REVOLUCIÓ FRANCESA
  • La revolució Francesa
  • La revolució francesa
  • La Revolució Francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS