REVOLUCIÓ FRANCESA

Páginas: 4 (919 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2013
LA REVOLUCIÓ FRANCESA
DEFINICIÓ: Model clàssic de la revolució burgesa en la que es passa d'un règim monàrquic, d'una societat estamental i d'una economia senyotial a un altre on dominen el sistemaparlamentari, els principis del capitalisme liberal i el predomini de la burgesia.
CAUSA DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA
INTELECTUALS: Apareixen els il·lustrats que critiquen a l'antic règim, la monarquiaabsoluta, el dret diví i els privilegis i proposen la llibertat de l'home i la igualtat a nivell civil.
ECONÓMIQUES: Gran càrrega d'impostos que només recauen en un Tercer Estat empobrit que nopoden afrontar els pagaments i l'estat no recapta el necessari.
Creix la població per què disminueix la mortalitat per tant provoca més demanda de productes agrícoles. Pugen els preus d'arrendamentsagraris, l'oferta de mà d'obra i l'atur i baixen els sous.
Les causes meteorológiques provoquen males collites a tot europa. Els britànics provoquen un bloqueig europeu i no poden importar el cotó.POLÍTIQUES: El rei ostenta un poder il·limitat i únic.
LA REVOLTA DELS PRIVILEGIATS
El ministre Calonne proposa cambiar el Taille per un impost sobre la terra que tothom haurà de pagar i intentaconfiscar bens de l'esglèsia.
Calonne es substituit per l'Assamblea de Notables (Brienne) que proposa una millora d'impostos que els privilegiats també hauràn de pagar.
L'Assamblea Notable vol que hodesideixin els Estats Generals i el rei Lluis XVI no vol perquè seria un síntoma de devilitat reial.
Provoca la revolta dels Aristócrates i el rei davant la pressió promet la convocatoria d'EEGG pel 5 demaig del 1789. Cada estament (Clergat, Noblesa i Tercer Estat) disposen d'un vot.
El Tercer Estat creu que els vots haurien de ser per persona i no per estaments. El 13 de juny el baix clergat elsdona la raó i el 17 es declara al Tercer Estat el 98% de la població francesa. El rei davant d'aquesta situació tanca els EEGG i el 20 de juny el Tercer Estat es reuneix al Jeu de Paume i prometen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Revolució Francesa
  • La revolució francesa
  • Revolució Francesa
  • La revolució Francesa
  • La revolució francesa
  • La Revolució Francesa
  • La revolució francesa
  • Revolució francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS