Les Fonts Històriques- Gladiator

Páginas: 2 (309 palabras) Publicado: 26 de diciembre de 2012
HISTÒRIA – BATXILLERAT
LES FONTS HISTÒRIQUES – ACTIVITAT 1
GLADIATOR, La pel·lícula
TIPUS DE FONT: Iconogràfica i secundària
DESCRIPCIÓ:
La pel·lícula Gladiator tracta sobrel’Imperi Romà, concretament sobre el final del regnat de l’Emperador Marc Aureli i mostrant tot el regnat de Cómodo, el fill d’aquest. El llarg metratge s’ambienta cap al any 180d.C.
S’ha de remarcar que no és exactamnet una font històrica, sinó que es tracta de pseudo-història, ja que tot i utilitzar informació real també afegeix trames que no vanexistir realment, i en modifica d’altres. Tot i així el fil de l’obra podríem dir que ens ambienta de bona manera a aquella època. I a part, molts dels personatges que apareixen sónreals, tot i ser al cap i a la fi una història fictícia.
INFORMACIÓ QUE PROPORCIONA:
Tot i no ser una història totalment real, Gladiator, tracta una etapa històrica que maiabans s’havia recreat amb aquest grau de credibilitat. Aquest film, no busca tant la explicació i recreació de fets a nivell històric, sinó la recreació a nivell visual de la vida enaquella època. És a dir, a la pel·lícula hi trobem errors de caràcter històric, però tot i això, ens proporciona informació sobre aspectes de la societat, de l’art, de tradicions,de cultura i de la grandesa de l’imperi Romà, així com també ho fa a nivell arquitectònic. Però sobretot, el que es reflexa millor són les batalles i l’exèrcit, començant per lesarmes i acabant per l’actitud dels soldats.
També mostra la corrupció i la decadència del moment, així com encarnar de la manera més verosímil possible les figures de Marc Aurelii Cómodo, la figura d’un pare i un fill que van governar de maneres totalment contraries, ja que un ho va fer amb saviesa i filosofia, i l’altre amb bastant descontrol i bogeria.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fonts històriques
  • Classificació Fonts Històriques
  • Fonts històriques Polis
  • Fonts històriques
  • L1AC4_ Tasca _Les Fonts Historiques
  • Gladiator
  • Fonts
  • Gladiator

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS