Les Ombres En La Nit

Páginas: 3 (588 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2015
‘Les ombres en la nit’ de Ferran Torrent.
Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0
Ferran Torrent ha tornat amb una novel·la ambientada  l’any 1947 i protagonitzada per Santiago Cortés, un gitano comunistaque va sobreviure als camps de concentració nazis.
Sóc gitano, he perdut una guerra, he passat cinc anys en un camp de concentració. No hi ha dia que no recorde una brutalitat. Em sembla que no esticpreparat per una vida plàcida.  (Santiago Cortés, Ombres en la nit)Fins a quin punt seriem capaços de perdonar si haguéssim estat empresonats en un camp de concentració?
La venjança i l’odi  són lesúniques vies d’escapament en aquests casos?  Podem arribar a justificar un assassí d’assassins?
Ferran Torrent no ens donarà les respostes a la seva darrera novel·la però si que ens farà reflexionar sobre aquestes qüestions.
Ferran Torrent a Ombres en la nit (Columna)  construeix una novel·la sense grans focs d’artifici, però molt efectiva des del seu inici. Impecable com les millors novel·les del’escriptor de Sedaví  amb uns personatges que  no necessiten grans artilugis  per arribar al lector.
Directe com un cop de puny és la nova novel·la de Ferran Torrent. Situada a la València de 1947 justacabada la Segona Guerra Mundial, el protagonista és Santiago Cortés, un gitano comunista nascut a Carcaixent i supervivent del camp de concentració de Dachau.
Cortés va lluitar al bàndol republicàdurant la Guerra Civil Espanyola i després va lluitar al costat de la Résistance francesa fins que va ser empresonat pels nazis.
Els nazis van eliminar a més de 6 milions de jueus, però els gitanos tambévan patir l’horror dels camps de concentració. Més de 600.000 hi van morir a mans dels nazis.A Ombres en la nit, Ferran Torrent  ens trasllada a la València de l’any 1947, tot i que també compta ambescenaris com Viena i Montecarlo. Coneixerem  una galería de personatges interessant  formada entre d’altres per espies soviètics pertanyents al Komintern, supervivents dels camps de concentració...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nit D´ombres voraces
  • Nit
  • Nito
  • Nites
  • nita
  • Que es el nit
  • NITES
  • QUE ES EL NIT?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS