Les Pimes En Temps De Crisi

Páginas: 23 (5734 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2013
Laura Vega Esquinas
2012-2013
2n BAT A
Inés Socias
Laura Vega Esquinas
2012-2013
2n BAT A
Inés Socias
Les PIMES en temps de crisi

1.Introducció.

Amb aquest treball espero aprendre molts aspectes empresarials que em serviran en un futur per als meus estudis universitaris, donat que vull estudiar “Administració i Direcció d’Empreses”

El meu objectiu és estudiar com les empresescatalanes surten endavant en el món actual de crisis tan difícil.

1.CONCEPTES BÀSICS SOBRE LES PIMES CATALANES.

1.1 Què son les PIMES?
L’acrònim PIME té el significat de petites i mitjanes empreses, les quals la formen petits empresaris amb una idea innovadora o no, amb un nombre reduït de treballadors, aproximadament uns 250 contractats, i no ens referim només als de planta, sinó també alsempleats externs que es poden arribar a subcontractar, un moderat nombre de facturació, aquestes empreses son considerades, com el principal motor de la economia.

A Espanya, per exemple las PIME constitueixen més del 99% de les companyies. Es així, com un important espai del mercaderies, es cobert per mitja d’aquestes empreses. Són les principals creadores de feina, donat que no utilitzen tantatecnologia com una gran empresa i necessita proporcionalment, més treballadors.

Característiques:
* Tenen un capital proporcionat per una o dues persones que estableixen una societat.
* Els propietaris acostumen a dirigir l’empresa. Solen ser empreses familiars, la presa de decisions depèn d’ells.
* Utilitzen maquinària i equips per a processos d’informació (EPI), encara que es basimés en el treball que en el capital.
* Obtenen algun avantatge fiscal, les empreses de reduïda dimensió tributen el 20% en lloc del 30% dels beneficis.
* Poden arribar a tenir problemes de liquiditat i solvència.
* Baixos nivells de productivitats.
* Accés restringit a fonts de finançament.

1.2 Característiques Bàsiques de les PIMES.
A continuació estan explicades mésdetalladament les característiques de les pime.
* POCA INFORMACIÓ EMPRESARIAL. L’empresari o empresària propietari de la pime, ha adquirit coneixements tècnics, moltes vegades gestionant l’empresa, per això a l’hora de prendre decisions en l’empresa, actua més per impuls i ganes que no pas per una formació adequada. Normalment tenen pocs departaments d’assessorament (staff).

* POCA CAPACITATFINANCERA. Al ser una empresa petita, solen tenir difícil accés als mercats financers, ja que, normalment, s’ha iniciat en empreses familiars i amb pocs recursos de partida. Per això mateix els hi costa produir autofinançament per a poder créixer.

* QUALIFICACIÓ I FORMACIÓ TÈCNICA DEL PERSONAL. El reciclatge del personal no avança al mateix ritme que la tecnologia de l’empresa. Això pot serconseqüència d’una banda, de la manca de previsió de la direcció i, de l’altra, de la falta de mitjans econòmics per adaptar-se. A més, a causa de la poca capacitat financera i econòmica i sol haver un desfasament tecnològic. Aquest fet s’agreuja per la rapidesa del desenvolupament tècnic i dels avenços en la recerca. Tot això pot significar que aquestes empreses quedin al marge dels mercats, jaque els equips obsolets comporten més costos i menor qualitat de producció

* ORGANITZACIÓ FLEXIBLE. Les pimes al ser empreses amb un nombre reduït de treballadors facilitat la comunicació entre el personal de l’empresa , permetent així un bon equip de treball. A més a més, afavoreix a l’hora de prendre decisions, que hi pugui haver més flexibilitat, a diferencia d’empreses grans. Això també esdeu, en gran mesura l’existència de pocs nivells de comandament, ja que el poder està concentrat en el director de l’empresa , cosa que permet a l’hora de prendre decisions sigui d’una forma ràpida sense haver de passar per intermediaris.

* INTEGRACIÓ DEL PERSONAL. El personal normalment està integrat en l’empresa, participa en les responsabilitats i prendre decisions, això fa que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • l'educació en temps de crisi
  • Construir Confiança En Temps De Crisi
  • Temps Era Temps
  • pimes
  • Pimes
  • Pimas
  • El Temps
  • Las pimes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS