Lhanboltreballdeef 100207101345 Phpapp02

Páginas: 16 (3825 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2015



























Nom: Pau Martí Gonzàlez
Curs: 2n ESO B
Assignatura: Educació Física
Professor: Aleix Bordas




Índex



Introducció
Història
Antiguitat
Segle XIX - XX
L’handbol a Catalunya
On es juga
Camp de joc
Pilota
Com es juga
Regles bàsiques i estil de joc
Posicions del jugadors
Gestos tècnics
Equips i participants
Començament, duració i resultat
Violacions
SancionsIntroducció
L'handbol és un esport de conjunt practicat amb les mans entre dos equips. L'objectiu és introduir la pilota a la porteria contrària i evitar que l'introdueixin a la porteria del teu equip. Per aconseguir-ho s'utilitzen passades i, en general, jugades, que acaben amb un llançament.
L'handbol de set és el que es juga habitualment en l'actualitat, i és esport olímpic des de l'any1972. Juguen a cada equip sis jugadors de camp i un porter. Se sol practicar en un pavelló tancat i es caracteritza pel joc ràpid i l'elevat nombre de gols que es marquen (normalment més de 20 gols cada equip). L'espai de l'àrea està reservat per al porter. Cap jugador de camp hi pot entrar de forma intencionada o per obtenir avantatge.
També existeix una modalitat d'handbol d'onze, que va ser unesport olímpic de demostració l'any 1952, però no és gaire popular en l'actualitat.
L'handbol és un esport força popular als Països Catalans. Existeixen molts clubs que el practiquen i en una densitat major que la a resta del sud d'Europa.












Història
Antiguitat

Harpastum, l'handbol practicat pels romans. Mosaic a la Vil·la romana del Casale.
Per establir els orígens de l'handbol, elsinvestigadors tracten de buscar semblances i punts de contacte amb els jocs propis dels grecs i dels romans. Ningú no dubta, però, que l'agilitat de l'ésser humà amb les seves mans hagués pogut fer que s'utilitzessin en jocs ja en les primeres civilitzacions. Hi ha acord general que l'handbol, tal i com s'entén actualment, és un esport realment molt jove, del primer quart del segle XX.
En tot cas,també és cert que a l'Antiga Grècia existí el "joc d'urània". En aquest joc s'utilitzava una pilota de la mida d'una poma, que s'havia de mantenir a l'aire sense que caigués. En un dels llibres fonamentals de la literatura clàssica, l'Odissea, Homer parla d'aquest joc i explica com dos dels seus protagonistes llançaven la pilota a l'aire cap als núvols i l'agafaven saltant, abans que els seus peustornessin a tocar el terra. Algunes escenes d'aquest tipus de diversió foren trobades a la muralla d'Atenes el 1926.

Segles XIX i XX
Els orígens moderns del handbol data de finals del segle XIX, quan es feia servir com a complement per a entrenar i preparar a gimnastes. El 1892, un professor de E.F., Konrad Koch, va crear el Raffballspied, amb característiques molt semblants a l'actual handbol.En aquell temps, a Txecoslovàquia es practicava en els col·legis un joc en que cada equip estava format per set jugadors. Es deia Hazena i el seu primer reglament va aparèixer el 1905. Holger Nielsen, el 1898 va introduir un joc nou amb una pilota petita al que se li va posar el nom de Handbol. Es tractava de marcar gols en una porteria manejant la pilota amb les mans. El que es considera pare delhandbol es Max Heiser però li va donar el nom de Torball.
A la primera part del segle XX, l'handbol fou jugat a l'estil d'onze contra onze, que es practicava a l'aire lliure als camps de futbol i, de fet, aquesta versió encara la practiquen veterans a països com Àustria i Alemanya.
A mesura que la popularitat de l'handbol puja a tota Europa, en el nord comencen a estudiar-se noves modificacions,per afrontar el clima fred. La necessitat de practicar l'handbol a l'interior es va fer evident. En la nova modalitat interior, el joc es va fer més ràpid i vistós, i això va ajudar a que la resta d'Europa comencés a practicar-lo.
El 1954 la IHF organitza el primer Campionat del Món Masculí, i Suècia n'és l'equip guanyador. Tres anys més tard Txecoslovàquia guanyà el primer Campionat del Món...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atencionalciudadano Cliente 120724093627 Phpapp02
  • elonceniodeleguia 130522223217 phpapp02
  • calculoydiluciondemedicamentos 140812233128 phpapp02
  • miomatosisuterina 130729190106 phpapp02
  • Ensayodecbr 140506165708 Phpapp02
  • Temarioenarm2013 140315153619 Phpapp02
  • danzasanisidrolabrador 121011121556 phpapp02
  • Lesionesporarmablanca 130124004942 Phpapp02

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS