Liberalsime

Páginas: 12 (2872 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014
DOSSIER DE TREBALL UNITAT 1

EXERCICI 1
Llegeix el text que tens a continuació i fes les activitats que trobaràs seguidament.
Després de Déu no hi ha res més gran a la terra que els prínceps sobirans per Ell instituïts. Així, qui menysprea el seu príncep sobirà, menysprea Déu, del qual aquell és la imatge sobre aquesta terra.
JEAN BODIN. Els sis llibres sobre la República

a) Posa untítol al text.
Déu i els prínceps

b) Argumenta per escrit com l’autor justificava l’origen diví del monarca.
L’autor argumenta que Déu es creació de tot i per tant segons el text” no hi ha res més gran a la terra que els prínceps sobirans per Ell instituïts”.

c) Busca a internet informació sobre Jean Bodin i digues on va néixer i indica quina forma de govern hi havia al seu país.Filòsof, jurista i economista francés,del qual se’n parla per les seves teories que van donar un punt de vista diferent al concepte de monarquia absoluta. Va fer una important aportació en la filosofia política del segle XVI. A totes aquests teories eren amb coneixement de causa perquè durant la seva vivència a França va viure una monarquia .

EXERCICI 2
Llegeix les pàgines 6, 11 i 13 del Tema 1del LLD i el primer paràgraf de l'article "Antic Règim" de la Wikipèdia i contesta a les qüestions següents fent servir les teves paraules:

a) Què es coneix per Antic Règim?
Hi ha 2 denominacions :
1. Es coneix per antic règim la societat, l’economia i la política que hi havia fins el 1789 on hi va haver la Revolució Francesa despres es va agafar aquest terme per designar situacions historiquesque no hi teninen res a veure . L’Antic Règim modern consistia en què hi havia una part de privilegiats i una part de no privilegiats i això provocava fortes discussions.
2. La denominació Antic Règim (Anciène regime) va ser agafada pels revolucionaris francesos del 1789 per designar tot allò que havia passat abans de la revolució Francesa al seu pais

b) Per què era elevada lamortalitat durant l’Antic Règim?
Ja moltes carectaristiques que demostren
Males collites(crisi de subsistència )
Manca d’higene
Fortes i llargues epidemies
Ausencia de la medacina
Morts als parts

c) Com s’anomenaven els grups en què es dividia la societat dels segles XVI, XVII i XVIII? Quines característiques tenien cadascun d'ells.
Privilegiats (Nobles i clergues) – No pagaven impostos sinóque els rebien i tenien privilegis com per exemple, bones llars, etc.
No privilegiats – Pagaven impostos als privilegiats, vivien en condicions dolentes i ells depenien de la collita. També eren reconeguts com el 3r estat i pertenyia la gent de pocs diners com poden ser (pagesos comerciants serf artesants)

d) Què significa l’expressió “monarquia absoluta de dret diví”?
La Monarquiaabsoluta del dret diví és el mateix que dir monarquia absoluta. Es caracteritza per un govern en què el rei té els tres poders (legislatiu, judicial i executiu) sota el seu regnat, això vol dir, que si ell volia fer una llei no tenia oposició. Per altre banda, tenir dret diví significava que aquella persona havia estat triada per Déu i per tant, anar en contra seva era anar contra la paraula de Déu.e) Quines són les característiques de la monarquia absoluta?
No existeix cap divisió de poders, no hi havia cap constitució o codi de lleis per sobre de l'autoritat del sobirà (el sobirà és l'única font de legalitat), tampoc hi havia cap tipus d'oposició, total poder sobre l'aristocràcia i els exèrcits (només el Rei pot reunir exèrcits) i connivència del poder eclesiàstic, control sobre elsgrups religiosos, i, ocasionalment, preeminència sobre la secta o ritu dominant.



EXERCICI 3
Llegeix els textos que tens a continuació i contesta les qüestions que trobaràs a continuació:
Text 1
Allò que origina una societat política no és res més que el consentiment del conjunt d’homes lliures que han de formar part d’aquesta societat. Això i només això és el que ha de donar origen a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Liberalsimo y neoliberalismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS