literatura catalana

Páginas: 2 (415 palabras) Publicado: 26 de abril de 2013
BALTASAR PORCEL
Baltasar Porcel va ser un escriptor de gènere narrativa i d'articles periodístics. Va ser un dels més grans novel.listes de les lletres catalanes de la segona meitat del segle XX.Porcel va nèixer Andratx (Mallorca) el 14 març de 1937 i on va viure fins els 15 anys, un lloc on s'inspirava molt a l'hora d'escriure. Va treballar a La Vanguardia, Última hora i Catalunya ràdio, tambèa Serra d'Or, Destino. Va crèixer en un ambient mariner i pagès
Baltasar ha publicat una llarga llista de títols de tots gèneres, però ell mateix ha traduït va varies llengües com el Català,elFrancès, l'Italià, el Vietnamita a més d'aconseguir molts premis literaris.
L'home i les seves passions com la violència, l'amor, el temps , l'acció, eren part de la seva motivació quan escrivia.
MARIABARBAL
Maria Barbal va nèixer a Tremp( per tant era temprolina). Allà va viure fins el 14 anys, però desprès va marxar cap a Barcelona on va continuar estudiant el Batxillerat i va acabant fent lacarrera d'escriptora. Aban de marxar el seu pare va decidir fer un viatge a Castellà on li va fer fer-li un reportatge.
Maria era una escriptora que sempre escrivía amb molta llibertat d'expressió i liagradava viure d'una altre manera sota altres pells. El seu amor per la Terra i les persones, per la lectura, les anècdotes i paraules era el que la motivava a l'hora d'escriure.
ENRIC CASASSESEnric Casasses va començar a escriure preguntan-se "Qui sóc i per què escric?" que ell mateix sabía la resposta: "escric perquè no sé qui sóc". Tenía un sentiment d'enyorança que aliviava ambl'escriptura, degut a la pèrdua d'un amic. Ell no és considerava un bon escriptor tan sols un més dels tants que escrivíen i trovaven el seu lloc allà. Quan escrivia semblava que és referia com si tingués algúndeubte amb algú o alguna cosa pendent i mentres escrivía aliviava el seu sentiment de culpa.
ESCRIPTORA MARIA BARBAL
L'escriptora que més m'agradat ha sigut Maria perque:
Agafava anècdotes de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • literatura catalana
  • literatura catalana
  • Literatura Catalana
  • Literatura Catalana
  • literatura catalana
  • Literatura catalana
  • Literatura catalana
  • Literatura catalana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS