literatura en el atur

Páginas: 4 (869 palabras) Publicado: 16 de enero de 2014
L'atur i la lectura
Carles Casajuana | 14/09/13
La Vanguardia
 
Hi ha cap relació entre llegir novel·les i tenir feina o tenir més facilitat per trobar-ne? No crec que sigui absurd afirmar quesí.

Per regla general, el lector de novel·les, com que està en contacte freqüent amb la lletra escrita, sap escriure una carta a un client o un correu sobre una gestió que acaba de fer. Sap comordenar les idees, com presentar un assumpte per despertar l'interès i dir el que vol dir d'una forma comprensible. O almenys sap fer-ho millor que la persona que no llegeix. És més clar, més convincent.Lògicament, totes aquestes qualitats fan que, comparat amb qualsevol altre treballador de qualificacions similars, el lector de novel·les sigui més eficaç i estigui més preparat per aconseguir feina oper conservar-la si la té. No és agosarat dir, doncs, que hi ha una correlació entre llegir novel·les i trobar feina o conservar-la.

Però anem una passa més enllà. Es pot dir que fomentar lalectura és una manera de lluitar contra l'atur, o això ja és estirar massa la corda? Crec que, d'una manera indirecta, la resposta també ha de ser afirmativa. Ho argumentaré, encara que sigui a risc dedir algunes obvietats.

En una economia globalitzada, cada cop hi ha més sectors que competeixen directament amb l'exterior, amb països en què la mà d'obra és més barata o està més preparada o en quèhi ha més capacitat tecnològica. La majoria de productes es poden importar amb una gran facilitat, de manera que la producció es pot desplaçar fàcilment al país on resulti més econòmic o més rendiblefabricar-los.

En aquestes circumstàncies, per tenir feina els treballadors d'aquí han de ser més productius que els de l'exterior o tenir sous més baixos. Això vol dir que, si no volem que elssalaris caiguin per tal de poder competir amb països com la Xina, el Brasil o el Vietnam, hem d'estar més preparats i ser més productius. És a dir, hem d'invertir en formació. També hem de treballar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aturo
  • Atur
  • Atur
  • Atur
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS