llati

Páginas: 8 (1769 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2014























Albert Canals
Alex Martin
4 ESO A

Llatinismes
De facto és una locució llatina que significa literalment « de fet» , és a dir, sense reconeixement jurídic, per la força dels fets . S'oposa a de iure , que significa « de dret » . Aquesta locució està plenament incorporada a la llengua espanyola , però segons l'última Ortografia de la RAE s'had'escriure en cursiva .
NOM DE LA NOTICIA: ”colombià s’afegeix a la diplomàcia de facto”
DIARI: el punt 29/11/12
honoris causa adj . Expressió llatina que significa ' pels seus mèrits "i s'aplica al metge o persona a qui es concedeix el títol de màxim prestigi en una universitat , de manera honorífic , en reconeixement als seus mèrits personals i professionals.
NOM DE LA NOTICIA: “El professoritalià Tullio de Mauro, doctor honoris causa per la Universitat Pablo de Olavide”.
DIARI: la Vanguardia 1/6/11
in flagranti delicte o in flagranti crimine , flagrans , flagrantis és el participi actiu del verb flagrare ' cremar ', ' estar encara calent' . En espanyol s'usa encara l'adjectiu flagrant ' que s'està executant actualment ', ' de tal evidència que no necessita proves ' ( unacontradicció flagrant ) . L'expressió llatina in flagranti es va deformar en l'expressió espanyola in fraganti , potser per contaminació amb fragant ' olorós ' , del participi llatí fragrans , fragrantis del verb fragrare ' fer olor ' .
NOM DE LA NOTICIA: “Detinguts ‘in fraganti’ dos veïns de Sanxenxo quan sostreien gasolina d’un camió.”
DIARI: diario de Pontevedra 7/11/11
Modus operandi , queliteralment significa ' manera d'operar ", és una expressió llatina d'ús freqüent tant en espanyol com en altres llengües occidentals . En el llenguatge comú , aquesta expressió es refereix a la manera habitual o característica d' actuar d'una persona o d'un grup , i pot ser utilitzada en nombrosos contextos : organitzacional , logístic , professional i científic .
NOM DE LA NOTICIA: “Dos violentsassalts amb semblant modus operandi”
DIARI: el país 5/6/11
Un ultimàtum ( en llatí " últimament" ) és una resolució definitiva que estableix un període específic perquè es compleixin unes exigències determinades i que ve recolzada per una advertència que serà complerta en cas que les exigències no se satisfacin . Un ultimàtum és generalment la demanda final d'una sèrie de peticions . Com a tal , eltemps assignat sol ser poc , i se sobreentén que no s'obrirà cap negociació posterior .
NOM DE LA NOTICIA: “El peor momento de las relaciones con Cuba.”
DIARI: el pais ‎ 29/5/4
Ad hoc és una locució llatina que significa literalment «per això» .1 Generalment es refereix a una solució específicament elaborada per a un problema o fi precís i , per tant, no generalitzable ni utilitzable per aaltres propòsits . S'usa doncs per referir-se a alguna cosa que és adequat només per a un determinat fi o en una determinada situació . En sentit ampli , ad hoc pot traduir-se com « específic » o « específicament » , o « especial , especialitzat » també pot considerar equivalent a «substitució» o « alternativa» .
NOM DE DE LA NOTICIA: “Nombran a defensores del Pueblo “ad hoc””
DIARI: El Ciudadano.7/12/11
NOM DE LA NOTICIA: “El desembarco de bush”
DIARI: E pais 2004/06/01
àlter ego ( del llatí alter ego , "l'altre jo " ) és un segon jo , que es creu és diferent de la personalitat normal o original d'una persona. El terme va ser encunyat al segle XIX quan el trastorn d'identitat dissociatiu va ser descrit per primera vegada pels psicòlegs . Una persona que té un àlter ego es diu queporta una doble vida . Un significat diferent del àlter ego es pot trobar en l'anàlisi literari, en el qual es descriuen els personatges en diferents obres que són psicològicament similars , o un personatge de ficció el comportament , llenguatge o pensaments intencionalment representen els de l'autor. També s'utilitza per designar el millor amic d'un altre personatge en una història . Així mateix ,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Llatí
  • Llatí
  • llati
  • HISTORIA LLATI
  • Declinacions de Llatí
  • Épica
  • Kalendar Llati
  • Resum Llati

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS