Llauradors

Páginas: 4 (825 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2012
Llauradors contra l’asfalt
ELENA CÍVICO
inShare2
[pic]
Tres associacions, tres ciutats, tres províncies. En Alacant, en València i en Castelló la gent dels barris ha fet seua la frase d’EmilianoZapata “la tierra para quien la trabaja” y s’han arromangat per cultivar-la. Dur a terme una producció ecològica, tradicional i sostenible, que no perdudique als comerciants locals, són els ceps ques’arrelen als horts urbans valencians.

Els dels barris de Benimaclet (València), d’Altabix (Elx) i Meridiano (Castelló de la Plana) són tres casos distints amb objectius comuns, però no els únics. Moltesciutats s’han sumat ja a aquesta iniciativa ciutadana que s’estén pels carrers i places de les urbs valencianes.

[pic]
Veïns treballant als horts urbans de Benimaclet.

Benimaclet contra GoliatL’Associació de Veïns de Benimaclet (València) es prepara per a viure una nova jornada reivindicativa. El 17 de desembre, tornaran a comunicar-li públicament al BBVA, banc propietari dels terrens on hanplanificat l’hort urbà del barri, que no van a deixar les aixades a casa. Entraran amb animals als horts del PAI de Benimaclet i conrearan la terra a mà, per tal d’evitar que els denuncien.
Antonio Pérezi Fermín Alegría, president i membre de la xarxa veïnal, saben molt bé de què parlen. Davant “el femer en el que s’havia convertit el solar” la gent del barri va decidir mobilitzar-se per tal de“transformar un àrea marcada en el PAI de Benimaclet com a zona verda”, en un hort urbà. Amb el consentiment de l’Ajuntament de València i el vist-i-plau del Tribunal de les Aigües, hui només els resta quèGoliat (el BBVA) claudique.
El recolzament dels veïns ha estat l’espenta necessària per a poder fer front als problemes amb els que han entropessant durant els últims mesos. Advocats, arquitectes,professors, llauradors i gent del barri els han fet costat des del primer moment. Fet que ha facilitat molt la tasca en quant a l’obtenció de permisos.

Hi ha projectades 60 parcel·les, que s’han...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS