Llibertad personal a l'època greco-romana

Páginas: 2 (441 palabras) Publicado: 8 de abril de 2013
L’ESTÈTICA DE LA “LLIBERTAT PERSONAL”

1.Opinió personal

Per mi la llibertat és la capacitat de escollir, sense cap tipus de coacció, entre diverses opcions i com més opcions, més llibertat.Així que la llibertat estaria entrellaçada amb el coneixement i la ignorància: com més coneixes, més opcions hi ha per a la teva elecció però com més saps, menys visió d'aquestes tens.

D'altra banda,no crec en una llibertat absoluta: per exemple, no hem escollit el nostre físic o on néixer i hem de complir les lleis de la naturalesa, perquè si tirem una pedra aquesta caurà: no podem escollir quees quedi surant en l'aire.

També crec que la llibertat està condicionada per les persones, perquè de la mateixa manera que nosaltres tenim la nostra llibertat, els altres tenen la seva. I al meuentendre, tal i com deia Sartre "La meva llibertat acaba on comença la dels altres". Així que també podem relacionar la llibertat amb la responsabilitat i la responsabilitat amb les conseqüències. Somresponsables dels nostres actes i de les conseqüències que comporten. Això és part de ser lliure.

2.La LLIBERTAT PERSONAL: Introducció a l’època greco-romana

La idea de llibertat ha adquirit alllarg de la història versions diverses, fins i tot contradictories. Els grecs van considerar la importància de l'autonomia política i la llibertat individual. També la influéncia de l’ordre cósmic i eldestí, es a dir: la noció de llibertat natural es relaciona amb la idea d'un ordre còsmic determinat pel destí.

2.1. Part Teòrica: Plató i Aristòtil

-Plató: Entén la llibertat de l'home comdirectament relacionada amb l'ètica i amb el domini sobre nosaltres mateixos. Apareix també en Plató la idea que l'home, que lliure és creador del seu propi destí, i la llibertat es fonamenta en unavoluntat lliure.

“La llibertat està en ser amos de la pròpia vida.”

-Aristòtil: Va conceptualitzar la llibertat com la tendència natural de l'home que el condueix a ser feliç. La llibertat està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • greco romano
  • greco-romano
  • greco romana
  • imperio greco romano
  • Cultura Maya Y Greco Romana
  • Arte greco romano
  • Política Greco-Romana
  • TEATRO GRECO ROMANO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS