Locomotora

Páginas: 4 (772 palabras) Publicado: 17 de septiembre de 2014
Carla Puntonet Moll
1er Batxillerat B

COMENTARI TEXT, pàg 152.

L’autor John Stuart Mill va viure del 1806 fins el 1873.
Aquest autor era un filòsof anglès, que va escriure l’obrad’utilitarisme de la qual ell defensava. L’utilitarisme segons John era, procurar la major felicitat possible als éssers humans, evitant la pena i el dolor. Modificant les coses perquè siguin més útils i perquèprodueixin un bé.

IDEES PRINCIPALS
John Stuart ens vol explicar en aquest text, el mateix dret de tots a obtenir la felicitat, a poder tothom fer aquets mitjans per aconseguir ser feliços. Diu quetothom hauria de tenir el dret a ser-ho, però que sempre hi ha quelcom que fa que hi hagin inevitables condicions en algú, i això fa que no pugui arribar a obtenir la felicitat que aquell voldria.També diu, que teòricament totes les persones tenen el dret a ser tractades igual, però tot i així sempre hi ha excepcions que fan que no tothom sigui tractat amb igualtat. Per tant, hi hadesigualtats. I aquestes desigualtats que hi ha entre les persones, deixen de ser convenients i acabant sent injustes.
Sempre hi ha hagut desigualtats en aquesta societat on vivim, ja que anys enrere, com diul’autor, es diferenciava un patrici, d’un plebeu, ara d’un pobre, a un ric, d’una persona amb feina i un altre que esta al paro.
En la societat on soms, sempre hi ha canvis constants de consums i delleis que fa que apareguin les diferències d’uns amb els altres. Fins i tot coses normals que es feien, que han deixat de ser-ho i es van modificant. I sovint tolerem lleis que no hauríem de tolerar,com per exemple, la gent de diferent color. Amb això s’arriba a la conclusió que no podem canviar aquestes coses i s’ha d’acceptar, per mala o bona sort, el que ens donen.



TEXT  AUTORL’utilitarisme segons l’autor, considera que la finalitat de les accions humanes, és la felicitat, que s’aconsegueix a traves de realitzacions d’accions útils. Per tant, afirma que és bo allò que ens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Locomotora
  • locomotora
  • Locomotora
  • la locomotora
  • locomotor
  • Locomotora
  • locomotoras
  • locomotora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS