Logicomatematic

Páginas: 2 (383 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2012
“EL PROCÉS DEL NOSTRE TREBALL”

1. Referents teòrics de la proposta:
Piaget, Wallon, Bruner, Ausubel i Vigotsky.

2. Elaboració de materials:
Recopilació d’agulles agrupades segons: gama decolors, dimensions i textura.
Materials naturals per poder realitzar la panera dels tresos: petxines, esponges, objectes de fusta, de metall, de goma, pedres, objectes de pell, de roba, fruites (poma,taronja, magrana, llimona…)
El material que utilitzem en el joc heurístic són botons, capsetes de cartró, taps de suro i llaunes que s’utilitzen com a contenidors.
En els racons s’utilitzendiferents materials. Al racó de la cuineta són materials quotidians, per realitzar joc simbòlic. Al racó de construcció es fa servir material com ara peces de fusta. També podem trobar un racó de materialinespecífic on es pot oferir material com ara pedres, capses, xapes, contenidors.

3. Classifica les activitats segons els continguts matemàtics que treballa:
Classificació: Joc heurístic, agulles,panera dels tresors, joc simbòlic.
Seriació: agulles.
Ordenació: agulles.
Mesura: panera dels tresors, agulles, quantitat d’aliment a l’hora de dinar.
Espai: Joc heurístic, agulles, jocsimbòlic.
Geometria: agulles, agrupar per formes a l’hora de dinar.

4.Valoració i conclusió de l’equip:
L’aspecte més important del treball ha estat, d’una banda, constatar la riquesa i varietat derespostes que els nens i nenes ens donen a través de les seves accions quan disposen del material, espai i temps adequat, i, d’altra banda, la reflexió sobre l’actitud de l’educadora.
Treballar la lògicamatemàtica a l’escola bressol és important la percepció de l’adult sobre l’activitat que desenvolupa l’infant. Des del primer any de vida comença a reconèixer qualitats i a experimentar amb lesquantitats i l’espai.
El més important és l’atenció que s’ha de dedicar a allò que succeeix al nostre voltant, i tenir una actitud oberta, no esperant una resposta única sinó estant atentes a allò que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS