Los penes guays

Páginas: 2 (452 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2013



El futbol i la seva història


Per conéixer millor les pilotes de futbol, és millor saber primer els orígens de l’esport on s’usen aquestes pilotes,el futbol.


Els inicis


Els orígens del futbol és poden remuntar a les illes Britàniques durant l’edat medieval. Però també hi han punts en comú entre el futbol actual ialguns jocs de pilota que es practicaven el Segle III a.c.


L’activitat més antiga que s’assembli al futbol s’anomena ts’uh Kuh’, que es jugava a la Xina, on s’havia de llençar una pilota cap a unaxarxa.

Al Japó hi va existir el kemari, on els jugadors havien de mantenir la pilota a l’aire passant-se-la.

En el Mediterrani hi van destacar l’harpastrum a Roma i l’epislcryros a Grècia.També hi havia un joc en la cultura maia : el pok ta pok.
.
L’Edat medieval
Durant l’edat mitja , es va jugar a un joc anomenat soule, d’origen francès.
La pilota usada podia ser: unapilota de cuir, un budell de porc plena per dins, una pilota de tela o una bola de fusta.
A Anglaterra es practicava el futbol de carnaval , es jugava a les universitats, i cada una tenia un codiconcret.Va ser prohibit per la gran violència amb la qual es jugava.
A Itàlia es jugava al calcio florencià, més organitzat i menys violent que l’anglès . Es jugava amb 2 equips de 27 jgadors il’objectiu era sumar més punts que el rival.Cada xut encertat contava 2 punts, i cada error restava mitg punt..El naixement del futbol
És difícil establir una data exacta del naixement del futbol, però es sol dir que la data de naixement és el 26 d’Octubre de 1863, . En aquell dia es va fundar laFootball Association, a Anglaterra.
El torneig més antic amb vida és la FA Cup, que va néixer el 1871, i l’equip més antic és el Sheffield FC, de l’any 1857.


Després es va crear la FIFA...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • son guays
  • de guays
  • cosas guays
  • Guays
  • pene pene pene
  • Mi pene
  • Pene
  • Penas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS