Los usos de las imágenes. : Estudios sobre la función social del arte y la comunicación visual.

Páginas: 4 (998 palabras) Publicado: 15 de junio de 2013
Art i Història
Ressenya bibliogràfica.
Autor: Ernst H. Gombrich.
Títol: Los usos de las imágenes.
Subtítol: Estudios sobrela función social del arte y la comunicación visual.
Ciutat: Barcelona.
Editorial: Debate.
Any de publicació: Abril de 2003.
Nº de pàgines: 304.
L’autor, d’origen austríac, va viure gran part dela seva vida a Anglaterra. És considerat un dels millors historiadors de l’art dels segle XX amb més de 25 llibres publicats.
Los usos de las imágenes és un anàlisi sobre la funció social de l’art.Gombrich, fa una recopilació de conferències i articles d’historiadors de l’art d’entre els anys 70 i 80. El llibre té una estructura relativament senzilla: consta d’una breu introducció i onzecapítols. Cada capítol exposa una funció concreta de l’art i la seva evolució. Es pot afirmar que va dirigit a un públic universitari o especialista ja que tant la terminologia emprada com la gran varietatde continguts han d’haver estat treballats prèviament per a una bona comprensió de l’obra.
El primer capítol, Pinturas en las paredes, la crítica que Leonardo da Vinci realitza sobre els primersfrescs. Acusa als seus autors d’incoherència situacional, ja que no tenen en compte les unitats de mur, espai i escena. L’autor però els excusa recordant que tant les tombes egípcies, com els vasosgrecs, s’han de llegir de manera seqüencial. Tot seguit exposa la innovació per part de Giotto en separar el simbolisme de la narració. Explica tota l’evolució dels frescs fins a arribar al il·lusionisme(en murs i sostres) que és eradicat per el neoclassicisme del segle XVIII. També fa un petit esment de la influència de l’art oriental i bizantí.
El segon capítol tracte sobre les pintures pelsaltars. Estableix que ‘el principio dels testigo’ o el reviure els fets és la base dels retaules. Es desmarca la modalitat narrativa (que agafa força a partir del Quattrocento) de la simbòlica. D’aquí...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LAS IMÁGENES Y ALGUNOS DE SUS USOS SOCIALES
  • Funciones principales de la comunicación visual
  • Ensayo Sobre La Comunicacion Visual
  • "la función social del arte"
  • Funcion social del arte
  • funcion social del arte
  • FUNCION SOCIAL DE LOS MEDIOS DE COMUNICACION
  • Función social de los medios de comunicación

OTRAS TAREAS POPULARES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS