Màrqueting ecològic i RSC

Páginas: 3 (706 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2014
Màrqueting Ecològic

Una de les estratègies de gestió ambiental actualment més utilitzades per les empreses és l’anomenat Màrqueting Ecològic, que no es refereix solament a un conjunt detècniques basades en dissenyar i comercialitzar productes menys perjudicials per al medi ambient sinó que també és una forma d’entendre les relacions d’intercanvi, satisfent les tres parts que la formen: elconsumidor, l’empresa i el medi ambient. Mitjançant aquest tipus de màrqueting les empreses busquen satisfer les necessitats socials juntament amb les necessitats presents dels consumidors.
Elmàrqueting és una forma de comunicació de l’empresa amb el món exterior, i especialment amb la publicitat ha de contribuir a un desenvolupament sostenible. Aquesta pot arribar a modelar actituds icomportaments dels consumidors, per tant contribueix a crear una imatge de responsabilitat mediambiental que permet, directa o indirectament, tenir un reflex positiu en les vendes.
Però no només lacomunicació està destinada als consumidors o al mercat sinó a tots els grups d’interès de l’empresa com les administracions públiques, inversors, entitats financeres i asseguradores, associacionsecologistes i en definitiva tota la societat en general, per tant no es tracta solament de perseguir una comunicació comercial.
Existeixen alguns instruments de comunicació específics que l’empresa utilitzaper a certificar els missatges ecològics com les etiquetes ecològiques (Etiqueta Ecològica Europea, Distintiu de Qualitat Ambiental, etc.), la certificació de Sistemes de Gestió Mediambiental (ISO14001, EMAS) o les memòries mediambientals entre altres.
En definitiva, el màrqueting ecològic apart de ser una cara visible de la responsabilitat social de l’empresa, és una filosofia quedesenvolupa una cultura empresarial basada en la preocupació mediambiental i impregna tot el funcionament de la organització partint de la base de que és possible aconseguir alhora la satisfacció de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rsc I Les Tic
  • LES DECISIONS DE MÀRQUETING I FINANCERES
  • Marqueting i cultura clàssica
  • Posicionament I Pla De Marqueting
  • Màrqueting semiòtic i desmarqueting
  • ecologic¡a
  • Las Rsc
  • La Rsc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS