M6 Precious

Páginas: 5 (1052 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2015
M6 Adrià Alonso


Precious

Activitats:

1. Indiqueu quina és la configuració de la família problemàtica de Precious. Raoneu la vostra resposta.

- La família de la Precious és una família desestructurada on el pare abandona la família.

- La mare té un comportament problemàtic i una incapacitat en l’atenció a la seva filla tant en les necessitats bàsiques, com a les efectives iemocionals, arribant inclús al maltractament físic i psíquic. No es planteja metes ni objectius i està en una situació aïllada de la societat.

- El pare no manté cap relació amb la filla en la pel·lícula però queda clar que ha abusat sexualment d’ella.

- L’ àvia es cuida de la Mongo i té un comportament normal.

2. Identifiqueu quines són les dificultats familiars i especifiqueu-ne els factors derisc (personals, familiars, escolars/socials i culturals).

- Problemes de qualitat de vida: A la pel·lícula es pot observar que la Precious i la seva mare viuen en una casa petita, on tot està en desordre, l’ alimentació que tenen és dolenta, ninguna de les dues treballa, la mare no ha anat mai a l’escola i la Precious va a una escola alternativa. També observem que necessiten el suport de lacomunitat.


- Problemes de la trama vincular familiar com:

Conflictes de parella: Ho podem veure quan el pare de la Precious no te cap mena de relació amb la seva mare.

Relacions entre pares i fills: Hi ha una escena de la pel·lícula on el pare de Precious la obliga a tenir relacions amb ell.

- Desarrelament cultural i marginacions: Això ho podem veure quan la Precious ja no aguanta a la sevamare i se’n va de casa amb els seus fills perquè vol que tinguin una bona educació.

-Situacions límit: Quan la mare de la Precious li diu a la Precious que el seu pare a mort del sida i la culpa a ella. Una altre situació límit és el fet de tenir una filla discapacitada fruit d’una violació del seu pare.

- Situacions d’alt risc social: A la pel·lícula es pot veure que la Precious es una adolescentque té una filla amb retràs i més tard un fill. També es veu que l’ àvia de la Precious s’ encarrega de la filla discapacitada.

- Privació de drets, violència i agressió sexual (violència domèstica): Podem dir que per la part de privació i violència la mare de Precious és una bona candidata, ja que, la renya per qualsevol cosa, sempre s’enfada amb ella i la pega, li obliga a fer el menjar…
Id’agressió sexual també n’hi ha per part del pare, ja que obliga a la Precious a tenir relacions amb ell.

3. Per què penseu que Miss Rain diu als seus alumnes que “El viatge més llarg comença amb un sol pas”? Creieu que Precious ha fet ja aquest pas? Per què?

- Per què no importa el passat, lo important és anar fent de mica en mica fins haver aconseguit l’objectiu. Penso que els i diu permotivar-los.
- Si, perquè al final marxa de casa, empren el seu camí amb els seus fills i els i don una educació que ella mai ha tingut de la seva mare.

4. Quin tipus de violència i quines malalties es veuen reflectits en aquesta pel·lícula? Com es tracten? Analitza el rol de la mare i el pare de Precious.

- Es veuen reflectits la violència domèstica i l’agressió sexual, la malaltia que es veu reflectidaes el sida.

- La Miss Rain ajuda a la Precious a fer front a la situació i a allunyar-se de la seva mare per tal de poder tenir i donar als seus fills una vida digne.

- La superació de les violacions del seu pare no són tractades. Queden com un record.

- Rol mare: És una persona desequilibrada, violenta, amargada, que s’ exclou socialment... i ho paga amb la seva filla.

- Rol del pare: És unapersona absent, que no es preocupa de la seva responsabilitat ni de la situació que ha creat.


5. Analitza breument l’accés als recursos educatius, sanitaris, culturals, socials i laborals dels protagonistes.

- Els recursos sanitaris, no són utilitzats per Precious, fins i tot diu que la seva primera filla l'havia donat a llum al terra de la cuina de casa amb la seva mare maltractant-la....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • M6
  • Precious
  • Precious
  • Precious
  • Precious
  • Precious
  • Precious
  • Precious

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS