Macroeconomía

Páginas: 4 (809 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2015

TEORIES I MODELS

Les teories tenen a veure amb proposicions genèriques. Amb la construcció de teories es fan els plantejaments científics. L'economia és una ciència, i com a tal comença desd'un problema i acaba amb la formulació de teories. La teoria econòmica té com a objectiu explicar com funcionen les economies i com interactuen els agents econòmics. L'anàlisi econòmic no noméss'aplica en els negocis, l'educació, el govern, les finances, la ciència, la política, etc. Les teories econòmiques expliquen fenòmens econòmics. Aquestes teories són una seqüència de fets i conductes quehan estat observades i tenen sentit i coherència. Es parla d'imperialisme econòmic pel domini de l'expansió de l'economia en les ciències socials.

Per referir-se a una teoria també es fa servir elmot model. Els models tenen a veure amb proposicions específiques. Un model és una aplicació d'una teoria en un cas determinat i la seva estructura està composta per les definicions de les variablesque cal utilitzar, pels supòsits que cal tenir en compte i per les implicacions que se'n deriven.

Una definició és una expressió clara i precisa de les característiques genèriques d'un concepte. Perdefinir cal aclarir i precisar el significat d'allò que és objecte del discurs; no s'ha de negar o afirmar.

Els supòsits impliquen acotar els camps on es formulen les teories. Es diu que “tot depènde tot” i com a conseqüència cal la síntesis i l'abstracció. Per això s'ha de delimitar el camp de l'anàlisis.
El supòsit Céteris Paribus té en compte només el que es considera rellevant, la qualcosa implica que la resta de factors romanen constants i o no canvien o no influeixen en l'estudi.

Les implicacions són les proposicions que es dedueixen de les teories. A vegades es solendenominar hipòtesis però llavors el mot por provocar confusió, ja que pot referir-se a l'abast dels supòsits i també a la naturalesa de les prediccions. Les implicacions són un punt de partida del qual...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS