madrid toledo (informacio)

Páginas: 24 (5779 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013

PROJECTE DE RECERCA:

MADRID - TOLEDO






















ÍNDEX

1.Introducció al Projecte de Recerca. Pàg 1

2. Toledo Pàg 1
2.1. Origen de Toledo. Pàg 1
2.2 .De la intolerància a la Inquisició. Pàg 2
2.3. L´escola de traductors. Pàg 2
2.4. Conquesta de Granada,descobriment d’Amèrica i expulsió Pàg 3 dels jueus.
2.5. Reforma del´esglèsia: Cardenal Cisneros, Tomas de Pàg 5 Torquemada i la Inquisició espanyola
2.6. Visita a Toledo: Sinagoga del Transito, església de Santo Pàg 6 Tomé, el entierro del Conde de Orgaz.

3.Madrid.
3.origen de Madrid Pàg 8

3.2.El Madrid dels Austries i dels Borbons. La puerta de Alcalà Pàg 9

3.3.Paseo del arte: Museo del Prado , museo del arte Reina Sofia.

3.3.1.Museodel Prado: Rubens, Velázquez, Goya i Greco. Pàg11

3.3.2.Museo Reina Sofia: Picasso Dalí Pàg11
3.3.3.Comentari d´una obra Pàg13
3.4 Congreso de los diputados Pàg14
3.5 Teatro Valle-Inclan: “El extraño anuncio” Pàg14
4. Valoració del viatge Pàg14
5. Annexos: Decret o edicte d’expulsío dels jueus Pàg17














2.1. Origen de Toledo
La històriade la ciutat de Toledo es remunta a l'Edat de Bronze, continuant ininterrompudament fins a l'actualitat, passant per la conquesta romana, el domini musulmà i la capitalitat del regne de Castella. Al segle XX destacaria en la Guerra Civil Espanyola pel lloc de l'Alcázar i per convertir-se des de 1983 a la capital de la Comunitat Autònoma de Castella-la Manxa.
Els primers que van estudiar elnaixement de la localitat, com Isidor de Sevilla o Rodrigo Jiménez de Rada, van creure que va ser fundada per Roma, mentre altres s'inclinaven per la fundació grega de mans del mitològic Hèrcules i fins i tot per un origen hebreu. Totes aquestes teories estan recollides en el Tractat de les fundacions de les ciutats i viles principals d'Espanya.



1
2.2 .De la intolerància a laInquisició
Al 1085 Alfons VI va reconquerir Toledo i la va convertir a la Ciutat de les Tres Cultures i la font de la tolerància, ja que cristians, musulmans i jueus convivien i mantenien els seus costums, encara que no sempre, mancats d’algun episodi violent ocasional.
En el regnat d'Alfons X 'El Savi’, l'Escola de Traductors ja s’havia establert. La calma que existia entre les tres cultures, durantel segle XIV va començar a desintegrar-se. Va començar a donar-se una investigació sobre la puresa de la sang duta a terme per la Inquisició. El 1492 els monarques catòlics van expulsar gairebé tota la comunitat jueva, que s’havia instal·lat a Toledo en el període visigot.

La Inquisició Espanyola va ser una institució fundada el 1478 pels Reis Catòlics per mantenir l’ortodòxia catòlica en elsseus regnes.
Per descobrir i acabar amb els falsos conversos, els Reis Catòlics van decidir que s'introduís la Inquisició a Castella, i van demanar al Papa el seu consentiment.
Establir la nova Inquisició als territoris de la Corona d'Aragó va resultar més problemàtic. En realitat, Ferran el Catòlic va ressuscitar l’antiga Inquisició pertanyent als bisbes, però sotmetent-la al seu control.Entre els anys 1480 i 1530 la Inquisició va desenvolupar un període d'intensa activitat i no es va suprimir definitivament fins a 1834, durant el regnat d'Isabel II.

Francisco Jiménez de Cisneros 1436 a Torrelaguna – 1517 Roa.
El 20 de Febrer de 1945 va esdevenir Arquebisbe de Toledo per decisió de la reina Isabel I de Castella tot i que els membres de l’Església no hi estaven d’acord.Seguidament va preparar un programa de renovació de l’Església.
A la mort del cardenal Mendoza l'any 1495, va ser anomenat arquebisbe de Toledo. Cisneros, tot i que se'l considerava una persona superba, no es va deixar impressionar pel càrrec, i sota les seves luxoses vestidures sempre dugué l'hàbit franciscà.


2
2.3. L´escola de traductors
El nom d'Escola de traductors de Toledo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Desde Madrid A Toledo
  • Toledo
  • Toledo
  • Toledo
  • Toledo
  • Toledo
  • toledo
  • toledo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS