magisterio

Páginas: 2 (356 palabras) Publicado: 2 de abril de 2014
El meu aprenentatge lingüístic durant la meua etapa estudiantil ha sigut guiat per un programa d'educació valenciana (PEV) pel que estaba pensat per a xiquets i xiquetes valencià parlants o quevivien en entorns valencià parlants.

L'idioma que utilitzava des de l'inici de la meua escolarització era el valencià, amb una introducció del castellà, a nivell oral i gramatical, també des delprimer moment.

Les hores emprades per a l'assignatura de castellà eren molt més reduïdes que les hores que empràvem al valencià, ja que cursàvem totes les assignatures (coneixement del mitjà,matemàtiques, música...) en valencià. La idea a ma meua escola, era afavorir així al fet que els xiquets i xiquetes poguérem anar desenvolupant un domini formal del valencià al mateix temps, puguen adquirir undomini "equilibrat" del castellà. Açò haguera sigut possible si en comptes de tractar l'idioma del castellà amb tan sol tres hores a la setmana, s'hagueren impartit altres assignatures com a música omatemàtiques en castellà.

Per tant en la meua escolarització solament tractaven d'ensenyar-me el castellà emprant tres hores a la setmana, utilitzant llibre de text i introduint poca dinàmicaoral, la resta de les assignatures eren impartides en valencià.

Quan vaig arribar a tercer de primària, es va introduir una tercera llengua, l'anglès, la qual solament s'impartia dues hores a lasetmana amb una metodologia molt limitada i amb el soport del llibre de text i a “l'escolta i repeteix” que era l'única cosa que es treballava oralment, per aquest motiu i que els resultats no eren elsesperats, els meus pares van decidir apuntar-me com a activitat extra-escolar a una acadèmia d'anglès on acudia després del col·legi tres hores a la setmana (dilluns, dimarts i divendres).

Com areflexió de la meua escolarització tant en primària com a secundària, he de dir que he après a parlar valencià tant com a castellà, però no pel fet que s'impartiren en el col·legi, sinó perquè en el cas...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Magisterio
  • MAGISTERIO
  • MAGISTERIO
  • Magisterio
  • magisterio
  • magisterio
  • Magisterio
  • El Magisterio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS