Maison Carrée

Páginas: 4 (989 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
Maison Carrée

Fitxa de l’obra
Autor: desconegut
Títol: Maison Carrée
Data: 16 aC
Dimensions: 14m (ample) x 28m (llarg)
Localització actual: situat al mig del fòrum de Nimes (França)
Estil:romà imperial. Aquest estil es subdivideix a la vegada en períodes que correspon als diferents emperadors, aquesta obra arquitectònica pertany al període silà.

Caracteristiques generals

Relacioamb estils anteriors/coetanis/posteriors, elements de continuïtat o canvi
La tipologia de la construcció és igual a la dels grecs, el sistema constructiu arquitravat , que significa que hi ha unpredomini de línies rectes. La planta dels grecs es respecta pels cànons dels romans, ja que té una forma rectangular, el temple, però, manté diverses diferències.
La influència de l'art grec i etrusc éspresent en gairebé tot el temple, la influència etrusca és molt característica, el pòdium elevat, que feia quedar el temple molt per sobre de qualsevol persona que s'hi apropés.

Context generalhistòric-social-cultural i relació amb l’estil
Va ser contruït durant el Període imperial (29 aC -476) Al poder hi havia August. La societat romana va experimentar profundes transformacions que afectenla seva estètica. Les figures dels emperadors eren les grans construccions del moment i la manifestació del poder i la glòria de l'imperi és l'objectiu de la major part de les obres d'art.L'arquitectura era una plataforma per explicar el poder de les grans obres imperials, mentre que l'escultura centra el seu interès en glorificar la persona i la dels nous governants. Octavi August va posar fi ales guerres civils que van marcar els últims dies de la república romana i va aconseguir acumular els grans poders de l'estat, es va consolidar com una autoritat única. La màxima extensió de l'imperies va aconseguir al segle II dC L'organització i l'administració es basaven en una xarxa de ciutats comuns per eficàcies vies de comunicació, les calçades. A cada ciutat es van construir edificis,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maison Carrée
  • Maison Carree
  • Maison carree
  • Maison Carrée Comentario
  • Templo Maison Carree
  • Maison Carree
  • Comentario Maison Carrée
  • Hermes de Praxiteles y la Maison carrée

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS