maquiavel

Páginas: 3 (702 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2014
El Príncep Maquiavel
1.Conextualització del autor i l'obra:
Nicolas Maquiavel es un escriptor Florenti , que dedica la seva obra "El Princep" a Lllorenç de Medicci , era el governant de italià ensegle XIV . Maquiavel es suposa que Ferran al Catòlic , rei d'Aragó Cèsar Borja , va ser arquebisbe de València i Cardenal-diaca del títol de Maria Nouva. van servir de inspiració per el model queproposa..
(Florència, 1469-1527) Escriptor i estadista florentí.Nascut en el si d'una família noble empobrida, Nicolau Maquiavel va viure a Florència en temps de Lorenzo i Pedro de Médicis. Desprésde la caiguda de Savonarola (1498) va ser nomenat secretari de la segona cancelleria encarregada dels Afers Exteriors i de la Guerra de la ciutat, càrrec que va ocupar fins 1512 i que el va portar arealitzar importants missions diplomàtiques davant el rei de França, l'emperador Maximiliano I i Cèsar Borja, entre d'altres.
La seva activitat diplomàtica va tenir un paper decisiu en la formació delseu pensament polític, centrat en el funcionament de l'Estat i en la psicologia dels seus governants. El seu principal objectiu polític va ser preservar la sobirania de Florència, sempre amenaçada perles grans potències europees, i per aconseguir-ho va crear la milícia nacional en 1505. Va intentar sense èxit propiciar l'acostament de posicions entre Luis XII de França i el papa Juli II, elenfrontament va acabar amb la derrota dels francesos i el retorn dels Médicis a Florència (1512).
Com a conseqüència d'aquest gir polític, Maquiavel va caure en desgràcia, va ser acusat de traïció,empresonat i lleument torturat (1513). Després de recuperar la llibertat es va retirar a una casa de la seva propietat als afores de Florència, on va emprendre la redacció de les seves obres, entre elles laseva obra mestra, El príncep (Il principe), que Maquiavel va acabar en 1513 i va dedicar a Lorenzo de Médicis (tot i això, només seria publicada després de la seva mort).
En 1520, el cardenal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maquiavelo
  • Maquiavelo
  • Maquiavelo
  • Maquiavelo
  • maquiavelo
  • Maquiavelo
  • maquiavelo
  • maquiavelo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS