María Y Yo

Páginas: 5 (1185 palabras) Publicado: 18 de enero de 2013
María y yo

Na Maria, és una jove de 14 anys que té el trastorn conegut com a l'espectre de l'autisme. No són segures les causes que el provoquen però, les possibles causes de l'autisme poden ser la genètica o els factors ambientals. Pel que fa a la genètica, alguns defectes dels gens poden afectar al desenvolupament del cervell en l'etapa fetal, ja que alguns estudis han mostrat irregularitatsen diverses regions del cervell.

El seu naixement va ser normal i ella també ho era, fins que la seva mare va començar a notar que alguna cosa no anava bé en la seva filla. Notava que no l'estimava, que no li feia el cas que corresponia per un infant de la seva edat. Al primer any de vida no sabia ni caminar, i això preocupava a la seva mare. Creixia i els símptomes eren els mateixos, no elsresponia, no era amorosa amb ells. El pediatra també va veure que hi havia anomalies i varen començar a dur-la al neuròleg, i començaren els electroencefalogrames. Al primer varen notar un retràs psicomotor. Als deu mesos començaren les proves i als vuit anys a part de que la seva mare llegís un manual sobre l'autisme i reconegues a la seva filla també li diagnosticaren definitivament el TEA. NaMaria no responia a les abraçades, no somreia, no responia als jocs ni a les cançons, ni li responien els braços. La seva mare es va sentir absenta de culpabilitat quant va veure que no era responsabilitat seva que na Maria tingui aquesta malaltia.

Els símptomes que manifesta Maria pròpies de l'autisme és la falta de reconeixement de l'existència o dels sentiments del altres i el seu propisentiment. No enyora a la gent quant marxa, creu que sempre estan amb ella, o no ho nota. No demana consol en els moments d'aflicció. Té absència de la capacitat d'imitació i el joc social. No té una activitat imaginativa, ni juga a ser adult. Té una intensa aflicció pels petits canvis de l'entorn, s'enfada i crida quant els nota. La seva habilitat per començar o mantenir una conversa a vegades eslimitada, ella sempre regeix les converses i solen ser noms, que són el que més li agrada. Manté un ús del llenguatge estereotipat o repetitiu.

Encara que amb els anys ha fet un gran progrés, manté converses amb els noms de les persones que coneix, s'interessa per les coses que li agraden, a après a relacionar-se i a caminar encara que fos amb molta dificultat. Té una defensa rígida davant lavida, no li agraden els canvis en les rutines.

Els estímuls exteriors li arriben per un canal no convencional, i no els rep bé. Es converteixen en renou i per això molts es refugien en ordres repetitives desconnectant-se del demés. Es coneix com atenció túnel. Ella es refugia en els papers de colors, els romp, el junta i els mira de ben a prop i així una i una altra vegada. Es un dels estímuls quemés li agrada, notar la seva textura i jugar amb ells.

Na Maria a més de tenir autisme manifesta símptomes del síndrome d'Asperger i el de Rett, en el seu desenvolupament motor i social. Són símptomes que s'associen a l'autisme. Té problemes en el moviments, un retràs psicomotor. Als 11 mesos pareixia que en tenia 6.

La relació entre na Maria i el seu pare és molt bona. Ell entén elproblema de la seva filla i intenta fer-lo el més normal possible. Té com ell diu: “una paciència inesgotable i amor sense límits”, cap a la seva filla. Respecta les seves rutines i normes. Fa els dibuixos de les persones que li recorda na Maria i per ella és molt especial, ja que es pot passar molt de temps mirant aquest dibuixos. A més, crec que és un moment per fugir dels problemes per al seu pare, eldibuix és el seu refugi i és com més còmode es sent, i si ho pot aprofitar amb ella, perquè els dos es relaxin és molt millor. Na Maria té moltes llibretes dibuixades per el seu pare en llocs diferents i des del meu punt de vista, guardar-les i mirar-les és una rutina més, ja que encara que no està al costat del seu pare, té allò que sempre fa amb ell i l'ajuda a no veure i sentir-se afectada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maria
  • Mario
  • Maria
  • Mario
  • Maria
  • Maria
  • Maria
  • Maria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS