Mar i Cel

Páginas: 4 (870 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
LA RELACIÓ D’OSMAN I MAHOMET AMB LES DONES: PAPER DE L’ANTICIPACIÓ.


Primer de tot, observaré els personatges i, acte seguit, els analitzaré profundament segons les pautes que ens vagi donantla lectura.
El meu treball consisteix en fer una comparació entre Osman i Mahomet sobre la relació que tenen cadascun d’ells amb les dones i el paper de l’anticipació que presenten alguns personatgesdurant l’obra. Veurem que Osman té un caràcter i Mahomet és d’una forma absolutament diferent.

Osman i Mahomet són dos corsaris o tripulants de religió musulmana que obeeixen el seu arraix, Saïd.L’objectiu d’aquets corsaris és assaltar tots els vaixells possibles (cristians) per a poder sobreviure ja que ells vivien dels robatoris.
Tenint en compte que són dos personatges secundaris, tenenun paper molt important en el primer acte ja que estan molt presents a l’inici de l’obra.


Osman és un personatge musulmà que serveix a Saïd, el seu cap. És un corsari que està enamorat. Lafinalitat o objectiu que Osman té en la vida és aconseguir la màxima quantitat de diners possible per a poder casar-se amb la seva dona estimada.
Somia en aconseguir un gran botí per poder reunir elsdiners suficients per la dot d’una dona a la que estima; l’estima tant que es resisteix a robar-la perquè li trencaria el cor. Quan està queixant-se per això, en Saïd li dóna un anell perquè elvengui i aconsegueixi els diners; finalment l’accepta.


Si mil dobles tingués i un peu a terra...
qui com jo nat al món amb més ventura!
Mil dobles! Hi ha una dona que m’estima
allà a l’Alger; sópobre; és ric son pare...
Si mil dobles tingués, ja fóra meva.


(Llibre Mar i cel, pàg. 79)


Aquest fragment de l’obra Mar i Cel és un clar exemple de l’amor que sent Osman per la sevaestimada. En aquest moment, està expressant els seus sentiments més profunds; explica tot el que sent el seu cor. Argumenta què faria ell amb mil dobles; no s’ho pensaria dos vegades, els utilitzaria per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel
  • Mar i cel
  • Resumen Mar I Cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS