marius torres

Páginas: 3 (579 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2014

BIOGRAFIA DE MÀRIUS TORRES
Màrius Torres i Perenya neix a la ciutat de Lleida, el 30 d'agost de l'any 1910. El seu pare, Humbert Torres, metge de professió, ocupa els càrrecs d'alcalde de Lleida,vicepresident del Parlament de Catalunya i diputat del Parlament espanyol. 

Estudia el batxillerat al Liceu Escolar de Lleida del 1920 al 1926. Després, es llicencia en Medicina per la Universitatde Barcelona, seguint la tradició familiar. L'any 1933, durant el viatge de fi de carrera, té l'oportunitat de visitar les ciutats de Florència, Gènova i París. En tornar continua estudiant Medicinai s'especialitza en la investigació i tractament de les malalties de l'aparell digestiu. Durant l'etapa d'estudiant escriu una comèdia amb el títol Un fantasma com n'hi ha pocs, que els seus cosinspresenten entre els anys 1933 i 1936 al certàmen literari Ignasi Iglésias, sense fortuna. 

La seva vida dóna un tomb decisiu l'any 1935, quan contreu una infecció gripal que es complica greument. Capa finals d'any ha d'ingressar al sanatori antituberculós de Puigdolena (Vallès Oriental), on pràcticament passarà la resta de la seva vida. Allí rep sovint la visita de l'escriptor Joan Sales –ambqui es carteja del 1936 al 1941–, i entre ambdós es crea una amistat basada, sobretot, en aspectes literaris i intel·lectuals. Al sanatori també coneix Mercè Figueres –la Mahalta dels seus poemes– unanoia amb qui comparteix lectures, passejos i converses. 

Durant els primers anys de la Guerra Civil escriu per a la revista L'Ideal de Lleida amb el pseudònim "Gregori Sastre". Paral·lelament, el 9de desembre de 1936 emprèn la redacció d'un diari adreçat al seu germà, amb la intenció d'anotar les impressions i sentiments que li provoca la Guerra Civil. Més endavant, inicia un altre diari onanota ressenyes i comentaris diversos de caire artístic, musical i literari. Al sanatori, dedica el temps lliure a la lectura. S'interessa per matèries tant diverses com medicina, grafologia i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • marius torres
  • marius torres
  • Marius torres
  • Màrius torres
  • Màrius Torres
  • Antologia Poetica Marius Torres
  • Cançó a Mahalta, Marius Torres
  • Biografia Màrius Torres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS