Martin Luther King

Páginas: 4 (933 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2012
Martin Luther King

Martin Luther King va néixer a Atlanta, 1929 i va ser assassinat a Memphis, EUA, 1968. Va pertànyer a l'església baptista del que el seu pare va arribar a ser ministre. Vaestudiar teologia a la Universitat de Boston. Des de jove va prendre consciència de la situació de segregació social i racial que vivien els negres del seu país, i en especial els dels estats meridionals.Sent pastor baptista, al 1954 es va fer càrrec d'una església a la ciutat de Montgomery. On va començar a lluitar per la defensa dels drets civils amb mètodes pacífics, inspirant-se en la figurade Mahatma Gandhi i en la teoria de la desobediència civil de Henry David Thoreau. La seva primera lluita va ser contra la segregació als autobusos municipals. Aquesta lluita, també la va fer RosaParks, la lluita va començar amb el boicot dels autobusos de Montgomery, totes les persones de color, es van ficar d’acord i no van agafar l’ autobús, aquesta protesta pacífica, va durar casi un any, mésconcretament va durar 228 dies. Al final el govern dels Estats Units, va fer una llei, la qual deia que blancs i negres podien anar amb autobús sense patir segregació racial. El govern va fer aquetallei bàsicament perquè els negres eren els que utilitzaven més els autobusos per anar a treballar, i si en 228 dies no agafaven el autobús l’ estat deixava de guanyar molts diners.

La fama deMartin Luther King es va estendre ràpidament per tot el país i de seguida va assumir la direcció del moviment pacifista nord-americà. Així mateix, com a membre de l'Associació per al Progrés de la Gent deColor, va obrir un altre front per aconseguir millores en les seves condicions de vida.

L’ institut de Little Rock, era molt racista i no els hi agradaven els negres, per això van sotmetre a lagent de color a una segregació molt forta, tan forta que van tenir que anar escoltats tot l’ any per l’ exercit dels Estats Units, perquè si no, els estudiants del institut eren capaços de matar-los....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Discurso Martin Luther King
  • Martin luther king
  • Martin Luther King
  • Martin Luther King
  • Martin luther king
  • Martin luther king
  • Bibliografia martin luther king
  • Martin Luther King

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS