Maxwell

Páginas: 4 (808 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2015




Maxwell va concloure, a partir de la seua teoria, que un camp elèctric o magnètic oscil·lant (emissor) emet energia en forma d'ones electromagnètiques transversals; en conseqüència, un campelèctric que varie amb el temps genera un camp magnètic en remolí i, al revés, cada camp magnètic variable genera un camp elèctric en remolí. Ambdós camps exercixen una interacció mútua. Segons Maxwell(1865) la llum està formada també per ones electromagnètiques curtes. En 1886 H. Hertz va demostrar l'existència de les ones predites per Maxwell (ones radiofòniques) . A més, Maxwell va construir lateoria cinètica dels gasos ("dstribució de Maxwell, distribució de velocitats") , i va obtindre resultats significatius també en el camp de la termodinàmica.











ÍNDEX:Biografía:

James Clerk Maxwell (Middle-bie, prop d'Edimburg, 13.6.1831-Cambridge 5.11.1879) fou un matemàtic i el físic teòric més important del s. XIX.
La seva educació formal començà, sense èxit,sota l'orientació d'un tutor contractat. No se sap gaire sobre l'home que el pare de James va contractar per a alliçonar el seu fill, excepte que va tractar el noi amb molta severitat, i el renyavasovint per ser lent i capritxós. La seva filosofia educativa es basava en la intimidació, sovint física.
Als dos anys va descobrir que amb un plat d'alumini podia fer rebotar una imatge del sol en elsmobles i que ballés per les parets . Quan els seus pares van entrar corrent a la sala , ell va cridar : “És el sol ! Ho he aconseguit amb el plat d'alumini ! “ . De petit li fascinaven els microbis ,els cucs , les roses , les flors , les lents , les màquines. “ Era humiliant -recordava més tard la seva tia Jane- la quantitat de preguntes que feia aquell nen i que no podies contestar”.
Des delcomençament de la seva infantesa, la religió va impregnar tots els aspectes de la vida de Maxwell. Tota la informació disponible suggereix que Maxwell no va renegar mai, ni en la seva adolescència ni...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • maxwell
  • maxwell
  • Maxwell
  • Maxwell
  • Maxwell
  • Maxwell
  • maxwell
  • Maxwell

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS