Mecanoscrit Del Segon Origen

Páginas: 5 (1129 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2013
Noms:Andrew Ros i Abel Salmerón
Curs:2nC
Data:29/05/2012



Introducció
Mart té dos llunes
Aigua a Mart
A Mart hi ha robots
Mont Olimp
Meteorits a Mart
Atmosfera de Mart

En aquest treball coneixerem més bé el planeta mart es un planeta de color roig,és el quart mes aprop del sol del sistema solar,és el planeta interior més allunyat del Sol, té dos satèl·lits naturals o llunes,Fobos i Deimos, de mida molt petita i forma irregular,Tarda 686,971 díes per fer la volta al sol,va a una velocitat de 24,077 km/s,també té la montanya més gran de la nostra galaxia que és el mont olimp amb una altura de 25.000 metres sobre el nivell mitjà de la superfície de Mart .


Fobos:
És el mes gran i el mes interior del sistema solar les dimensions són 15 x 12 x 10 km,va serdescobert per asaph hall el 18 d agost del 1887,el seu nom significa “pànic”  nom prové de la mitologia grega i significa i el va descobrir Asaph Hall.
Deimos:
És el mes petit i el mes exterior dels dos satellits,va ser descoberta per Asaph Hall el 12 d agost del 1877,el seu nom significa terror i prové de la mitologia grega.
Aquests noms van ser suggerits per l'astrònom Henry Madan queel va treure de la Ilíada on Phobos i Deimos (el pànic i el terror) són els dos acompanyants d'Ares, el déu de la guerra. Ja que el nom romà d'Ares és Mart, és adequat que els seus dos satèl·lits portin aquests noms.

La presència d'aigua a Mart és un aspecte de l'estudi de la superfície marciana. La geografia del planeta sembla indicar forts efectes que haurien estat produits per l'aigua entemps passats, en condicions ambientals molt diferentes a les actuals. Avui l'atmosfera de Mart s'estima que té un 0'01% d'aigua en forma de vapor i se sap que hi ha també aigua glaçada al sòl. La pressió atmosfèrica marciana és molt inferior a la de la Terra, i la temperatura també, aquestes condicions ambientals fan que el cicle de l'aigua a Mart sigui diferent que al nostre planeta, ja queaquesta passa directament d'estat sòlid a gasós i viceversa sense passar pel líquid, Al gener del 2004 la sonda europea Mars Express va detectar aigua en el pol sud del planeta.

La primera sonda que va visitar mart va ser el mariner 4 al 1965,junt amb la mariner 6i7 que van arribar a mart el 1969, nomes van aconseguir observar un mart plé de craters i paregut a la lluna.Va ser la mariner 9 , laprimera en col locarse en orbita marciana enmig d’ una tempesta de pols les primeres naus a aterrar a mart van ser les viking 1 i 2 el 1976, El 4 de juliol de 1997 la mars pathfinder va aterrar amb exit a mart i va provar que era possible que un xicotet robot es passejava per mart
Al 2004 una missió científicament més ambiciosa va portar a dos robots, Spirit i Opportunity, que van aterrar en doszones de Mart diametralment oposades.
La última sonda en arribar a mart ha estat la Mars Reconnaissance Orbiter que va posar-se en òrbita marciana el 10 de març de 2006.

En la mitologia grega, al cim d'aquesta muntanya (Olympus, Ολυμπος) hi havia la llar dels dotze déus olímpics, els més importants del panteó grec. L'Olimp era una ciutat amb portes construïda per Hefest i habitada per Zeus ialtres deus, i tenia una sala on es reunien no sols els deus de l'Olimp sinó també els que vivien a la terra i a la mar; la ciutat era a la cimera del Mont Olimp, a Tessàlia, sempre coberta de núvols. La ciutat sobresortia per damunt dels núvols. Les portes de la ciutat eren considerades les portes del cel. L'Olympus Mons (en llatí, en català «Mont Olimp») és una muntanya i volcà d'escut del planetaMart, situada a 18°N 226°E(i) 18°N 226°E ,Es tracta de la muntanya més alta coneguda al sistema solar, amb una altura de 25.000 metres sobre el nivell mitjà de la superfície de Mart. Abans que les sondes espacials d'exploració revelessin la seva naturalesa de muntanya era coneguda com Nix Olympica («Neus de l'Olimp», denominació actualment desestimada en favor de l'oficial Olympus Mons)....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mecanoscrit del Segon origen
  • El mecanoscrit del segon origen
  • Mecanoscrit Del Segon Origen
  • El Mecanoscrit del segon origen
  • Mecanoscrit Del Segon Origen
  • Ejercicios De "Mecanoscrit Del Segon Origen"
  • Resumen TT3 Mecanoscrit segon origen
  • MANUEL DE PEDROLO I EL MECANOSCRIT DEL SEGON ORIGEN

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS