Mecanoscrito Del Segundo Origen(Català)

Páginas: 7 (1648 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2012
1-DADES BIBLIOGRÀFIQUES
Títol: Mecanoscrit del segon origen
Autor/a: Manuel de Pedrolo
Editorial: Educaula
Edició: 15 Any: 2011 Lloc: Barcelona Pàgines: 253

2-GÈNERE DE L’OBRA
Aquesta obra pertany al gènere de la narrativa, perquè està escrita en prosa i a més és de llarga extensió. Ens narra aventures de dos personatges principals, apareixen avions, animals, descriu viatges, esconten situacions on hi ha morts i altres coses emocionants.
És una obra irreal perquè aquestes coses es suposa que a la realitat no solen passar. Hi ha platets voladors i coses que no son reals.
També hi ha intriga per les coses que passen, morts per totes bandes, gent enterrada baix els escombres i la història que els hi passa a en Dídac i n’Alba.

3-EL NARRADOR
Aquesta obra està narradaper un narrador extern que conta la història den Dídac i n’Alba, està en 3a persona, ho podem veure a l’exemple següent: “I no els desanimà pas gens ni mica que, fet i fet, gairebé no esquerressin res de l’hort tot i la promesa primera de les plantes”. A la pàgina 133.

4-L´ARGUMENT
a)En aquesta història, els fets estan escrits al mateix temps que van succeint. L’argument no presenta capalteració temporal perquè tots els fets van succeint, mentre l’Alba i en Dídac es van fent grans.

b) La història consta d’una introducció i sis quaderns més i tots tenen títol:

-Quadern de la destrucció i de la salvació.

-Quadern de la por i de l’estrany.

- Quadern de la sortida i la conservació.

-Quadern del viatge i de l’amor.

-Quadern de la vida i de la mort.

-És l’Alba la mare de la humanitat actual?

c)Plantejament, nuç i desenllaç

PLANTEJAMENT:
L’alba és una noia de catorze anys verge i bruna, que un dia rescata a un fillet, en Dídac, que va estar apunt d’ofegar-se dins un torrent, perquè dos mal criats el pegaven perquè era negre. Quan ja l’ha salvat, veuen que uns platets voladors destrueixen la ciutat i a tota la gent que hi ha dins. Desprésels dos junts van a veure si hi havia ningú viu, però tothom era mort. L’Alba te una idea, anar-se’n a viure al bosc, perquè no els pugui agafar cap malaltia dels morts. Així ho fan, se’n van al bosc amb prou municions i allà comencen la seva nova vida.

NUÇ:
L’Alba i en Dídac un dia van anar a passejar pel bosc i ,lluny, van veure una masia, i quan van anar a veure-la van decidir quedar-s’hi aviure. En Dídac es va trobar un tractor i van decidir que seria el seu vehicle propi.
Arribà el dia en que les gallines que els hi donaven ous s’acaben morint i en Dídac i l’Alba decideixen tornar al poble a per menjar.
L’Alba i en Dídac van emprendre un nou viatge cap a Barcelona, allà on tornaran a començar la seva vida de nou.
Un dia estaven allargats a la platja i en Dídac va veure una naua l’horitzó i van fer prou senyals perquè els vegessin, però al cap d’una setmana d’intentar-ho van descobrir que el vaixell anava sol, que no hi havia ningú. Després d’això van decidir aprendre l’alfabet morse per si tornaven a tenir una situació igual.
Un dia l’Alba i en Dídac van tornar a l’estany a per més tabac pels mosquits i a l’Alba se li va ocurrir que havien de fer fotos i vídeos delque havia passat, van agafar unes quantes càmeres i van partir.

DESENLLAÇ:
Després de set setmanes de que en Dídac hagués fecundat a l’Alba ja començava a tenir panxeta. Al cap de nou mesos, a finals de la primavera, va néixer el seu primer fillet.
En Dídac i L’alba se’n van a viure a la ciutat i en Dídac vol engegar la llum de la ciutat, perquè no va, però a l’intent, l’Alba, descobreix que anen Dídac li ha caigut el sostre de la central al damunt i ha mort.
L’alba es queda sola amb el seu fill, a n’aquell món desert.

d)Els procediments narratius que utilitza l’autor són la narració i el diàleg i la que predomina sobre els altres és la narració.
Els exemples de cada un dels procediments són:
Narració: “ I aquell estiu van anar moltes vegades a la platja”

Diàleg:- “On et...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mecanoscrito Segundo Origen
  • mecanoscrit segon origen
  • El mecanoscrit del segon origen
  • Mecanoscrit del Segon origen
  • resum- Mecanoscrit del primer origen
  • Ejercicios De "Mecanoscrit Del Segon Origen"
  • O mecanoscrito da segunda orixe
  • Mecanoscrit Del Segon Origen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS