meditacio segunda

Páginas: 4 (820 palabras) Publicado: 4 de abril de 2013
Meditación segunda
Una vez destruidos todos los conocimientos que había adquirido durante su vida, busca volverlos a reconstruir mediante un patrón fiable y de mucha más solidez. Para encontraralgo 100% fiable, Descartes busca entre las funciones del alma, pues las tareas que necesitan del cuerpo no pueden afirmarse puesto que no podemos demostrar la existencia de tal cuerpo. Descartes llega ala conclusión de que si piensa, existe (“cogito ergo sum”). Con esto ya ha encontrado la verdad absoluta y ya ha demostrado la existencia del espíritu. Luego el cuerpo no es más que el medio que usael alma para interactuar con el mundo material creado por Dios.

Segona Meditació

OBJECTIU DE LA SEGONA MEDITACIÓ: Arribar a la primera veritat indubtable que ens permeti fonamentar elconeixement « (...) aquesta proposició: jo sóc, jo existeixo és necessàriament veritable, totes les vegades que jo la pronuncio o que la concebo en el meu esperit.»
RESUM CARTESIÀ DE LA SEGONA MEDITACIÓ: LESMEDITACIONS METAFÍSIQUES inclouen un «RESUM» [‘Abregée'] de cadascuna de les parts de l'obra, estratègicament situat després de la ‘Dedicatòria' als degans i doctors de la Facultat de Teologia de Parísi d'un prefaci en què es dedica a intentar mostrar que l'existència de Déu és compatible amb el seu sistema filosòfic. El text del Resum corresponent a la «Segona Meditació», diu així:
«A la Segona[Meditació], la ment [‘esprit'] que usant la seva pròpia llibertat suposa que totes les coses no són res i de l'existència de les quals dubta, reconeix que és absolutament impossible que, amb tot, ellmateix no existeixi. Això és d'una molt gran utilitat, en la mesura que d'aquesta manera fa més fàcilment la distinció entre les coses que li pertanyen, és a dir, les de naturalesa intel·lectual, iles que pertanyen al cos.»
ESQUEMA DE LA SEGONA MEDITACIÓ
La Primera Meditació es tanca amb una frase en què Descartes es pregunta si «algun dia i alguna llum del coneixement de la veritat seran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Segunda Meditacio n
  • MEDITACIO NNAHUIOLLIN
  • meditacio metafisica
  • Meditació cinquena
  • Meditació
  • La Primera Meditaci N
  • Sisena meditació de descartes
  • segundo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS