Memento

Páginas: 5 (1163 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2015
MEMENTO

1. Reconstrueix, del passat al present, la història de Leonard Shelby. Tingues en compte que imatges en color i les imatges en blanc i negre ens informen d’aspectes diferents de la seva vida.

Segons el que explica Leonard Shelby per telèfon (quan parla amb Teddy), una nit, un violador entra a casa seva, viola a la seva dona (Catherine Shelby) i la mata. Leonard intenta oposar-s’hi,però li donen un cop al cap, que li provoca una malaltia, el síndrome de Korsakov, que li impedeix de crear nous records.
Al cap d’un temps, coneix a Teddy, que diu que l’ajudarà a descobrir, el veritable assassí de la seva dona, descobreixen que és un tal John G. (J.G.). Per tal de recordar-se de tot el que fa, i el que esbrina, Leonard es veu obligat a apuntar-s’ho; en papers, al cos, en fotos...També coneix a la Natalie, que l’utilitza, s’aprofita de la seva situació (no recorda res, tan sols allò que li ha passat abans de la mort de la seva dona),li fa creure coses completament diferents del que diu Teddy, i entre el dos aconsegueixen que s’emboliqui del tot, i que ja no sàpiga res de la seva vida actual, només que vol venjar-se, i matar a l’assassí de la seva dona, aquest és el seu únicobjectiu. Natalie vol que mati a Dodd, un enemic del seu marit.
Teddy el porta en uns magatzems abandonats, i li fa creure que allà hi ha l’assassí (J.G.), que és el nòvio de la Natalie, un camell. Leonard el mata, però després se n’adona que Teddy l’ha enganyat, que era Teddy qui volia matar a aquest home, i que al món hi ha molts J.G., que no tots són assassins.
Teddy li explica que el veritableassassí de la seva dona és ell, que pateix una malaltia psicològica, que no li permet crear nous records, i que va matar a Catherine d’una sobredosi d’insulina. Leonard recorda que quan reballava en els seguros, havia tractat un cas d’un home, Sammy Jankis, que tenia el mateix problema que ell, i que la seva dona (que patia diabetis), com a últim recurs per saber si el seu home realment patia unamalaltia física o psicològica, havia decidit fer-li veure que cada cinc minuts li tocava una dosi de insulina perquè la punxés. Finalment s’havia mort d’una sobredosis d’insulina.
Arribats a aquest punt, no podem saber del tot si realment, Leonard s’està mentint a ell mateix, imaginant-se que ell no ha matat a la seva dona o que si, Teddy té raó i qui realment l’ha matat és ell.
Com que sap queal cap de deu minuts, ja no recordarà res d’això, decideix tornar a la busca de l’assassí (aquest cop de Teddy, John Edward Gamel), sap que aquest és l’únic objectiu que li queda a la vida, i que es passarà la vida així. Així que va a tatuar-se la matrícula de Teddy i es disposa a cercar-lo altra vegada, per matar-lo.

2. Qui i com són realment els personatges principals?

Leonard Shelby: És elprotagonista d’aquesta història. Pateix una malaltia psicològica que li impedeix crear nous records. Per això es veu obligat a apuntar-s’ho tot en notes, mitjançant tatuatges, apuntant-se coses en fotografies. Un cop se li ha mort la dona, veu que, si no recorda res, la seva vida no té cap mena de sentit, i per això, té l’impuls de venjar-se del que li ha fet això, veu que la seva única raó de viure,és matar l’assassí de la seva dona. Per això, quan el troba i el mata, n’esborra totes les proves per pensar-se que encara no l’ha trobat, i tornar a emprendre la recerca.

Sammy Jankis: Probablement és un personatge creat per Leonard, per autoenganyar-se, representa ell mateix. És un home que pertany a l’assegurança de seguros de Leonard, pateix la mateixa malaltia que Leonard, és incapaç decrear nous records. Com que la seva dona vol descobrir si realment és una malaltia física o psicològica, li prepara una trampa, i Sammy l’acaba matant de sobredosis d’insulina. Segons els records de Leonard, Sammy acaba en una clínica, sense recordar res (Leonard es veu a ell mateix).

Teddy: El seu veritable nom és John Edward Gamel (només la seva mare l’anomena Teddy). És policia, i arriba un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • memento
  • Memento
  • Memento
  • Mementos
  • Memento
  • Memento
  • Memento
  • Memento

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS