Meriii

Páginas: 2 (355 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2011
INDEX

INTRODUCCIÓ:

El taller consisteix en reproduir en una maqueta la Torre dels cinc Cantons de Montblanc.
Montblanc és la capital de la comarca de la Conca de Barberà. Té el títol de VilaDucal des de 1387.

Montblanc està ubicada al sud de la comarca, al centre de la depressió formada pels rius Anguera i Francolí. El terme municipal està delimitat, a grans trets, per la serra deMiramar i les Muntanyes de Prades.

El Recinte emmurallat de Montblanc és format pel conjunt de torres, portals i muralles que envolten el nucli històric de la vila de Montblanc, a la comarca catalanade la Conca de Barberà.

El nucli antic fou declarat Conjunt Monumental i Artístic el 1947.

HISTÒRIA
Poc després de la fundació de Montblanc, el 1163, va iniciar-se la construcció d’un primerrecinte emmurallat que protegia un petit castell situat al Pla de Santa Bàrbara. L’expansió de la població va fer insuficient aquest clos però no fou fins al regnat de Pere el Cerimoniós (1336-1387) quanva iniciar-se la construcció de l'actual recinte emmurallat.

L’alçada mitjana de les torres és de 16 metres sobre el nivell de terra (sense comptar la fossa circumdant que hi havia). La distànciaentre torres no és igual en els diversos trams de muralla, segurament per raons estratègiques.

Actualment es poden apreciar un total de vint-i-cinc torres de defensa. El nombre de torres queinicialment hi havia és un misteri; tradicionalment se’n comptaven trenta-quatre. Darrerament però, diversos estudis han determinat que no poden haver-hi nou torres amagades per edificacions posteriors oenrunades, deixant el nombre total en trenta-una torres. L’estudi més recent, de Josep Maria Jàvega, acaba el recompte amb un total de vint-i-vuit.

La Torre dels Cinc Cantons. Tal i com indica elnom, és l'única torre que té base pentagonal i cinc cares, quatre de les quals de pedra. Està situada a l’extrem nord-est del recinte i permetia albirar bona part de la Conca de Barberà.

Aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • meriii

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS