Mesolitic

Páginas: 2 (270 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2013
El mesolític
9000 a.c. 6000 a.c.
INTRODUCCIÓ HISTÒRICA DEL MESOLÍTIC
El Mesolític és un període de la Prehistòria situat entre el Paleolític (pedra antiga i el Neolític(pedra nova). Abasta totes les manifestacions culturals que es van desenvolupar des de finals del Paleolític Superior fins al període Neolític. Seu nom significa "entre pedres" s'usaper determinar un període de temps entre paleolític i el neolític.
CONDICIONS DE VIDA
Durant el mesolític es produeixen profunds canvis climàtics .Això determina que lescondicions de vida millorin i que l'home tendeixi a abandonar poc a poc les coves per viure a l'aire lliure. Va ser una època marcada pel final de l'era glacial del Plistocè, amb laconsegüent millora de les condicions de vida.
UTENSILIS DEL MESOLÍTIC
Durant el Mesolític les armes més importants van ser els arcs, reforçats per tendons, i les fletxes de pedraamb variades formes geomètriques. Van utilitzar també un tipus de fletxes d'os o de fusta per aconseguir caçar i obtenir pells sense danyar massa.
LES CULTURES DEL MESOLÍTICLes cultures del Mesolític eren nòmades, amb allotjaments d'hivern i campaments d'estiu. En algunes regions, on les costes van oferir moltes quantitats permanents d'aliments, vancomençar a ubicar assentaments durant tot l'any.
Durant el Mesolític es construeixen les primeres barraques i s'abandonen temporalment les coves per viure a l'aire lliure encabanes.

Característiques generals:
  - Apogeu de la recol · lecció (vegetals i mariscs) i la caça.

- Notable desenvolupament de la pesca (amb xarxa, hams i embarcacions).- Inicis del sedentarisme humà.

- Primeres llogarets aixecades.

- Comença la diferenciació de races i la colonització del planeta.
 
- Fundació de primers cementiris.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS