Metabolismo (Catalan)

Páginas: 4 (866 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
BIOLOGIA 2n TRIMESTRE

1.- ANABOLISME AUTÒTROF
Els organismes autòtrofs poden sintetitzar aquestes biomolècules a partir de compostos minerals senzills. Els organismes heteròtrofs depenen delsautòtrofs.
1.1.- Captadors de llum: els pigments fotosintètics
Els vegetals fan servir la llum com a font d’energia. Hi ha un seguit de substàncies, els pigments que absorbeixen la llum. La clorofil·laa presenta pics a 660, 670, 678 i 685 nm. Dues molècules especials de clorofil·la presenten pics a 700 i 680 nm.
1.1.1.- Els cloroplasts
El cloroplast és un orgànul amb membrana doble. La membranaexterna permet el pas de tota mena de molècules. La membrana interna regula el pas de les altres molècules. Pot mantenir una concentració desigual de protons a banda i banda, un gradient de pH.1.1.2.- La fotosíntesi
Consta de dues etapes clarament marcades:
1.1.2.1.-Fase lluminosa: Comprèn reaccions dependents de la llum. La llum que incideix sobre les molècules de clorofil·la n’excita elselectrons i aquests electrons d’alta energia passen a una cadena de transport electrònic que els aprofita per produir ATP i NADPH2. El buit que deixen els electrons excitats són ocupats per electronsprovinents del trencament d’una molècula d’H2O, que allibera O2.
Fotosistemes: Agrupaments de pigments, transportadors electrònics i proteïnes.
Hi ha dos fotosistemes , el fotosistema I i elfotosistema II,. Un fotosistema capta en fotó mitjançant l’antena i produeix un electró excitat. Aquest electró passa a un centre de reacció que el transfereix al primer component d’una cadena de transportelectrònic. Al acceptar l’electró aquest compost es redueix.
El fotosistema II és el primer que actua. El centre reactiu del PS II duu una molècula de clorofil·la a.
El centre reactiu produeix 2electrons excitats i el transfereix al receptor d’electrons. Queda un buit electrònic que és cobert amb els electrons provinents del trencament d’una molècula d’aigua. L’oxigen queda com a residu del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS