Metodes d'investigació psicològica

Páginas: 9 (2021 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2011
Opinió dels residents propers sobre
la seguretat de les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó (Tarragona)

En aquesta investigació es presenta un estudi per a la realització d’una enquesta vers l’ opinió dels residents propers, sobre la seguretat de les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó (Tarragona). El mètode emprat és el de la realització d’una enquesta telefònica a una mostra delshabitants de les localitats de Vandellòs, l’Hospitalet de l’Infant i Ascó. Dels resultats de l’estudi es desprenen, d’una banda el grau de preocupació respecte a la seguretat de les centrals nuclears, i d’altra banda el nivell d’afectació dels habitants respecte a la seva proximitat. La hipòtesi de la que es parteix és sobre quina confiança tenen els residents propers a la zona sobre els sistemes deseguretat de les centrals nuclears i sobre la seva pròpia seguretat com a subjectes que conviuen a diari amb aquestes instal•lacions.
Aquest estudi pot ser d’interès no només per les persones entrevistades i habitants que resideixin en un radi proper a les localitats d’estudi sinó també pels organismes oficials governamentals o diverses associacions pro-desmantellament de centrals nuclears queoperen a nivell mundial.

Mètode

Els estudis realitzats desprès d’accidents nuclears són nombrosos, especialment als Estat Units (enquestes de Harris Interactive/HealthDay) on els resultats no presenten diferències massa significatives, siguin anteriors o posteriors a un desastre nuclear, com a priori es pugui intuir. En la mateixa línia els diferents mitjans de comunicació s’afanyen enpublicar quin és l’estat d’ànim de les persones que viuen a prop de les centrals nuclears desprès de qualsevol accident per lleu que sigui. En aquest estudi es pretén dur a terme la planificació de la investigació tot just després d’un accident nuclear.
Recentment, a causa del terratrèmol de 9,0 graus a l’escala de Ritchter i posterior tsunami d’onades de 10 metres va tenir lloc un accidentnuclear a la central nuclear de Fukushima, al Japó, una de les 25 majors centrals nuclears del món amb 6 reactors i amb una potència de 4,7 GW. Com a conseqüència ha crescut l’interès i el debat per saber en què es poden basar les preocupacions (salut, seguretat, possibilitats d’accidents...) i com hi poden afectar (sensació de normalitat, voluntat de marxar...) als residents propers a les centralsnuclears. L’accident nuclear ha creat una atmosfera de preocupació tant a la societat com als mitjans de comunicació sobre la seguretat a les centrals energètiques. A partir de les hipòtesis abans esmentades es prestarà especial atenció en les següents variables d’investigació per tal de donar-li resposta:

a) personals, és a dir com afecten els accidents a la sensació de seguretat d’aquest grupde població.

b) demogràfiques, és a dir si afecten a qualsevol franja d’edat per igual o no

c) informatives, és a dir com es plasma a la localitat el nivell de seguretat

d) psicològica, és a dir com afecten notícies d’accidents nuclears d’altres indrets

Participants

L’abast del conjunt de la població que s’estudia és el dels habitants de les localitats de Vandellòs - Hospitalet del’Infant i Ascó, tenint en compte 2 variables: el sexe i l’edat, aquesta darrera dividida en tres franges (menors de 16 anys, de 16 a 64 i més grans de 65 anys) ja que pot ser interessant saber la repercussió segons les edats (preparació acadèmica, vivències personals...) i el sexe, on fins ara no hi ha estudis precedents en aquest respecte en les hipòtesis formulades. Enquestar a aquesta poblacióseria ideal però alhora resultaria inviable pel seu cost econòmic i logístic, és per això que es determinarà un subconjunt que esdevindrà la mostra, i aquesta el màxim de representativa possible. Abans però, cal saber sobre la població de la que estem treballant. A la següent taula s’exposa els habitants totals per municipi i per sexe:

Localitat Homes Dones Ambdós sexes
Ascó 845 789 1.634...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC Mètodes, tècniques i dissenys d'investigació psicològica
  • Solució Pac1 Mètodes, Dissenys i Tècniques d’Investigació Psicològica
  • Preguntes Pac1 Mètodes, Dissenys I Tècniques D’investigació Psicològica
  • metodes d'investigació quantitativa
  • El metode d'investigació psicologic
  • Mètodes, Dissenys i Tècniques d’Investigació Psicològica
  • metodo psicologico
  • Metodos Psicologicos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS