Mi perro skype

Páginas: 8 (1841 palabras) Publicado: 5 de abril de 2011
RESSENYA de LA PELL FREDA

TITOL DE L´OBRA: La Pell Freda
Nom y Cognoms de L´autor: Albert Sánchez Piñol
Editorial: La Campana
Col.lecció: Tocs 28
ISBN: 978-84-95616-25-8
Any de la 1a edició: 2002
Any de la meua edició: 2002
Nombre de pàgines: 307
Fitxa bibliogràfica de l´autor: Albert Sánchez Piñol, nascut a Barcelona l'any 1965, és un escriptor i antropòleg espanyol, i tota la seuaobra literària està escrita en català.
Entre la seua obra literària destaquen les següents novel.les:
Un assaig satíric que s'anomena "Pallassos i monstres (2000)", que abstracta sobre uns dictadors Africans. També destaca un llibre de narrativa denominat "Compagnie difficili (2000)", editat a Itàlia. Amb la novel.la de "La pell freda" és quan va arribar a assolir la seva màxima esplendor a nivellnacional i internacional, traduït a 22 llengües diferents i distribuïdes per tot el món.
Context histórico-social: La història és desenvolupada durant la guerra entre Anglaterra i Irlanda, amb l'intent de revolució dels irlandesos per separar-se de les illes d'Anglaterra. Aqueste context aparéixer de manera resaltable a la novel.la, un exemple és el segon capítol, on recorda el juici que té, alcostat de Tom, per intentar organitzar la revolució. Era una etapa de guerra civil anglesa, en què la república d'Irlanda volia la independència de les Illes Britàniques.

Tema del llibre: Lluita per sobreviure del protagonista i Batis Caffó contra les criatures del mar, y per conquistar a Aneris.
Argument: Un irlandès, que es trasllada a viure a una petita illa, a la cual llegó mediante unbarco, y su trabajo será de susituto del encargado del faro. El seu treball en l’illa serà de substitut l’antic faroner. Nomes arribar es troba un home d’aspecte estrany, però ell decideix quedar-se a viure en la casa del tècnic meteorològic.
Aquella mateixa nit uns monstres anomenats citaucas van atacar el lloc on dormía el portagonista. El protagonista va pensar en treballar amb l´home que estavavient al far (Battís Caffó), per a sobreviure, però no sabia com fer-ho, fins que va trobar la manera, va raptar a l´Aneris, que era un monstre que vivia amb Battís i li servia com a forma de desfogar-se sexualment. Quan la va raptar Battís li va dir que podia viure amb ell si deixava lliure a l´Aneris. Els atacs continuaven, i l´irlandés proposa arribar a un acord amb els monstres a traves deldiàlegamb papers en la platja en señal de pau, però no va funcionar. Una nit de dicussió entre Battís i l´irlandés va acabar molt malament, i Battís es va suicidar. Al cap d’uns dies va arribar un vaixell en busca de Battís i van portar un nou substitut i l´història es torna a repetir.
Personatges principals i descripcions:

-El protagonista irlandés: Aquest personatge lluita contra elscitaucas i al mateix temps escapa de la societat. Al principi de l'obra la comunicació entre Batís i d'irlandès és pràcticament nul·la, però a mesura que avança la novel. El primer contacte amb els citaucas fa que els consideri unes criatures del mal, que venen per matar-los sense cap motiu. Però amb el pas de l'història els considera unes criatures sensibles, amb sentiments, que tenen la capacitat deriure, de jugar, etc. El problema era que havia conegut l'Aneris, una criatura femella que provenia de la mateixa espècie que els citaucas.
-Battís Caffó: Aquest personatge és molt tancat a causa de la mort d'un amic seu que li va salvar la vida. Ignora la presència d'irlandès al principi de l'obra. Coneix tots els “secrets” de l'illa i no explica absolutament res al protagonista. Ofereix ajudaal protagonista i observa que ells dos podrien aguantar molt de temps els atacs constants dels “granutots”. No vol acceptar que els citaucas són criatures sensibles, que tenen la capacitat de comunicar-se, jugar...
-Aneris: Una criatura misteriosa que escapa de la seua espècie per tal de refugiar-se en mans de Batís Caffó. A partir d'això comença una guerra interminable entre els humans i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Skype
  • skype
  • Skype
  • skype
  • SKYPE
  • Qué Es Skype
  • Skype
  • skype

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS