miau

Páginas: 6 (1362 palabras) Publicado: 27 de septiembre de 2014

El moviment obrer






Andrés García Ortiz
1 BatxD
15/11/13
Quines eren les condicions de vida i de treball de la classe obrera al s XIX?
Vivien amb jornades de 14 i 16 hores, deficiències d'higiene i de seguretat de les empreses, salaris insuficients, infraalimentació, habitatges insalubres, baix nivell de consum, explotació laboral de dones i nens iinestabilitat en l'ocupació són el panorama del món obrer de mitjans del segle XIX. Els proletaris viuen en la misèria, víctimes de malalties biològiques, com la tuberculosi, i socials, com l'alcoholisme.

1.Sintetitza cada document. De què tracten o quin aspecte del tema ens mostren?

El primer text ens explica en les condicions de treball en la qual treballaven els infants que començaven atreballar als 8 anys.
En la segona imatge veiem a uns nens ajudant a una dona a transportar un carro ple de carbó, el que vol representar que qualsevol ajuda al treball inclòs la dels infants serveix per portar un sou a casa per poder sobreviure.
Al tercer document veiem als nens en un taller fent fil.
En el quart text ens explica com es el dia a dia dels obrers i els seus nens a les fabriques i de laescassa alimentació que tenien.
En la cinquena imatge veiem una imatge de una dona i un home menjant sopa perquè amb el poc sou que li donaven no podien menjar molta varietat d'aliments.
En el sisè text ens parla de la mecanització a les fabriques i que de mica en mica es passa de la ma d'obra a que les maquines ho facin tot, el que va comportar menys treball i una baixada dels sous.
A laimatge numero set veiem un taller de zenc en la qual nomes treballaven els nens i les dones perquè cobraven menys i els homes passen a vigilar les maquines.
Al gràfic del document numero vuit veiem que a la primera meitat del s XIX els salaris dels treballadors baixen molt a França i Alemanya.
Al text numero nou explica que treballaven sense parar i amb una roba destrossada però que no van aguantarmes i es van negar a treballar mes.
2.Llegeix els dos textos del DOC. 1 i resumeix la posició que s'exposa a cadascun sobre el treball infantil. Compara'ls i treu-ne conclusions
Al primer dels dos textos ens explica les condicions que tenien que suportar els nens en el treball, treballant sense parar menys un descans de 30 minuts que tenien en 15 hores per poder menjar com podien. Al final deltext diu que el seu germà va morir i va ser per causa de les jornades excessives de treball que tenien que suportar els nens.
Al segon text diu que no es tota la culpa dels amos de la fabrica sinó que les famílies volen tenir mes nens i que treballin lo abans possible por poder portar un sou a les cases.
Entre els dos textos veiem una gran diferencia, al primer text els infants diuen que esdolent començar a treballar des de molt jove però al segon text ens diu que eren els pares els que volien que treballessin per poder sobreviure i poder menjar cada dia.

3.Quines tasques fan els infants que apareixen als DOC. 2 i 3?
Els infants en el document 2 i 3 es veu com feien les mateixes tasques que les dones, per exemple a les mines els homes picaven el carbó i les dones i els nenstransportaven els carros de carbó i a les industries tèxtils les dones i els infants feien de filadors.

4.Quina informació sobre la dieta i les condicions de treball es poden treure en el DOC. 4?
El que ens diu es que adults i infants es lleven a les 5 per anar a treballar per treballar per un sou miserable i un racionament pobre a l'hora de menjar en el descans, basat en mongetes seques i pa d'ordi isi tenien sort de vegades menjaven patates i llet.
Estan durant 15 o 16 hores tancats a les fabriques fins que arriven molt tard a casa que nomes li donen temps per dutxar-se dinar i anar-se una altre vegada a dormir perquè al dia següent tenien que llevar-se a les 5 de la matinada, nomes tenien festa els diumenges perquè era el dia del senyor en el qual anaven a misa.



5. Amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miau
  • Miau
  • Miau
  • miau
  • miau
  • miau
  • Miau
  • miau

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS