mies van der rohe

Páginas: 2 (440 palabras) Publicado: 23 de julio de 2013
Mies Van der Rohe va ser el pioner d'aquesta tendència gràcies a la seva famosa frase: "Less is more" que vol dir "Menys és més" d'aquí be la inclinació d'aconseguir molt amb lo mínim. L'arquitecturaminimalista es desenvolupa molt ràpidament, gràcies a la senzillesa de les seves línees. L'arquitectura minimalista no és freda, és humana, perquè es destaca la naturalesa i la llum.

Al 1929 vaconstruir el Pavelló alemany conegut internacionalment com el Pavelló Barcelona, va ser construït com el pavelló alemany de l’Exposició Internacional de Barcelona per Mies van der Rohe. Aquest edificiés de formes simples, però elaborat amb materials luxosos com el marbre travertí. És un monument emblemàtic considerat com l’inici de l’arquitectura moderna del segle XX. El pavelló Alemany expressal’essència de l’espai, fora del temps, mitjançant la sorpresa i la tècnica moderna. L’edificació s’aixeca a un lloc que no és pla; el Pavelló està a la part més baixa del terreny, sobre un fons devegetació que l’envolta. La seva estructura manifesta el desnivell de la seva parcel•la en la disposició de l’espai cobert, a la part més baixa, com desplaçament per la inclinació, i corregida pel sòcol,fent un pla ben horitzontal.

Els murs són de pedres diferents: travertí, al paviment i murs menys els de l’espai cobert; marbre de Tinos, a la porta prop de l’escala; marbre verd dels Alps, alsmurs interiors i exteriors de l’espai cobert; i ònix daurat pel mur interior. L’estructura coberta descarrega el pes en pilars de perfil d’acer, coberts d’un recobriment platejat , cromat. El pavellóesta dins d’un parc, entre altres edificis, la majoria d’una fira, prop de la Font Luminosa i el Poble Espanyol; aquestes construccions que l’envolten el fan contrastar molt, perquè el seu estil ésmol diferent: mirant la façana hi ha, al fons, muralles del Poble Espanyol, a la dreta, torres modernistes de la Fàbrica Casaramona, i a l’esquerra, templets a les cantonades i mur del Palau de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mies Van Der Rohe
  • mies van der rohe
  • mies van der rohe
  • Mies Van Der Rohe
  • Mies Van Der Rohe
  • Mies van Der Rohe
  • MIES VAN DER ROHE
  • Mies van der Rohe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS