Milicianos Poum

Páginas: 4 (778 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2012
MILICIANS DEL POUM-
SEGONS DADES DE MICROFILMS DE L’ANC


A l’Arxiu Nacional de Catalunya, de Sant Cugat, es disposa, microfilmades, de les butlletes de cobrament de milers de milicians de totsels partits i sindicats (Documentació de guerra civil, rodets 223 a 549).
En la major part dels esmentats rodets apareixen els abonaments fets a la ciutat de Barcelona, i per tant falten tots elsabonats al front i a altres localitats. Per tant no consten els nom de molts altres, i fins i tot dels que no han sol·licitat mai el cobrament, que n’hi va haver casos.
Els cobraments fets aBarcelona, tenen diferents raons:
- per estar de pas per la ciutat
- per estar el milicià destinat a Barcelona.
- per cobrar un familiar al qual ha habilitat el milicià que es troba al front.
- el miliciàestà de permís, o ferit o malalt.
Normalment es cobrava un cop al mes.

Als números finals dels films apareixen els pagaments a milicians fets per alguns ajuntaments als seus veïns. Es tracta deSitges, Monjos, Valls, S Marti Sarroca i Borges Blanques.

Hem revisat la totalitat dels rodets abans esmentats i anotades les dades dels milicians que consten pertanyents al Partit Obrerd’Unificació Marxista. S’ha recollit un total de 7.663 fitxes, corresponents a 3.883 persones.
Moltes d’aquestes persones tenen més d’una referència i en tots els casos s’han recollit, i es poden consultarals enllaços que facilitem, perquè aporten informació sobre situacions concretes en cada data.
La documentació que es facilita és la recollida de les butlletes amb interès històric, llevat de dadesestrictament personals, com el nom i adreça de la persona que cobra (ja que a vegades és un familiar o amic) i l’adreça d’aquest i del milicià (sí que s’ha recollit en el cas que el domicili comunicatfos l’Hotel Falcon i altres propis de l’organització). Però com que s’aporta el film corresponent, els interessats en una persona concreta saben on poden consultar. Tampoc no s’han inclòs dades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El POUM
  • El miliciano muerto de robert capa
  • La muerte de un miliciano
  • Presentació treballs inicials avanç del POUM de Súria
  • Miliciano Herido, Comentario De Imagen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS