Mite de la caverna

Páginas: 2 (424 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2013
Pàgina 41
1. En aquesta unitat hem diferenciat dos tipus de realitat. Com es reflecteix aquesta dualitat en el mite de la caverna que acabes de llegir? Hi ha alguna relació entre el món de lacaverna i l’ exterior? Mantenen alguna semblança?

Reflecteix en la concepció de la realitat i del coneixement: l'interior de la caverna il·lustra el món sensible (un món de foscor i, per tant, deconeixements confusos), l'exterior de la caverna il·lustra el món intel·ligible (un món de llum i, per tant, de coneixements clars).
El mon de la caverna és el món visible, és fugaç, sotmès atransformacions contínues, i en ell les coses particulars no tenen pràcticament de realitat, a causa que no tenen per si mateixa la seva pròpia essència. L’ exterior és el món veritablement real és el mónintel·ligible, on cada idea té existència per si mateixa.

2. “ assemblen a nosaltres”, diu el text, referint-se als presoners. En quin sentit? En línies generals, què et sembla que vol dir plató ambaquesta al·legoria?

Ens assemblem al presoners per que ens conformem amb la imatge que altres han fet de nosaltres i dels altres i del món en general, de manera que portem una vida com a subjectespassius ignorants de com som manipulats, amb un total desconeixement de nosaltres mateixos .

3. Segons el text, és fàcil el camí de l’ autèntic coneixement ? per què?

El camí del autènticconeixement és la sortida de la cova, per què és transició cap al món real, l'univers de l'existència plena i perfecta, a la saviesa en el seu punt just.

4. Quins dels dos mons té un grau de realitat méselevada? Pot existir una ombra sense l’objecte la provoca? Així, doncs, per a Plató, és autònom el món de les ombres? De què depèn?

El món que té un grau més elevant de realitat, és el monintel·ligible, per que és lloc de les idees pures, ales quals correspon el coneixement dialèctic. El món sensible depèn de les creences i de la imaginació.

5. Plató està donat resposta a Parmènides i a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Mito De La Caverna
  • mito de la caverna
  • El Mito De La Caverna
  • Mitos De La Caverna
  • El mito de la caverna
  • EL MITO DE LA CAVERNA
  • Mito de la caverna
  • El Mito En La Caverna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS